GLO şi IQOS. Asemănări şi diferenţe.

Pentru că m-a întrebat destul de multă lume şi am stat să răspund fiecăruia, am zis că mai bine las aici să fie scris, care e treaba cu Glo, noul dispozitiv de fumat de la BAT şi cu ce este el diferit faţă de IQOS de la Phillip Morris.

Înainte să mă apuc, trebuie să spun că visez de ceva timp cum mă las eu de fumat. Doar visez, pentru că, recunoc, nu am atâta ambiţie momentan încât să nu mai trag niciun fum. Totuşi, ca să o iau uşor, vreau să spun că deja am o lună de când am trecut de la ţigări normale la “chestiile” astea încălzite (asta dacă nu punem la socoteală 2 zile în perioada zilei mele de naştere, în care am scăpat la ţigări normale). Partea bună este că, până acum, am înjumătăţit cantitatea şi, sinceră să fiu, ţigările nomale au un gust oribil acum.

Bun, să revenim să detaliile nesănătoase şi care dăunează grav sănătăţii pentru că nu este promovare, mai ales că v-aţi prins că sunt branduri concurente.

 • Ambele dispozitive funcţionează pe sistemul tutun încălzit şi nu ars, astfel încât se degajează mai puţine substanţe (fără gudron)
 • Nu există scrum. Deci dacă ai terminat de fumat, eşti afară şi nu ai unde să arunci chiştocul (pentru că nu aruncăm pe jos, da?!), îl poţi pune frumos într-un şerveţel şi băgă în buzunar. Partea bună e, totuşi, că nu mai e nevoie să ieşi să fumezi afară.
 • Fumul şi mirosul – nu vă imaginaţi acum că nu există nici fum şi nici miros, ba chiar pluteşte levănţică lângă tine. Au şi “ţigările” astea încălzite mirosul lor. Acum, după o lună în care nu am fumat ţigări normale şi am fumat doar din astea încălzite pot spune că – nu prea mai suport fumul ăla mare din bucătărie, mă ustură ochii, nasul şi nu pot să respir ok, aşa că încerc să stau cât mai puţin în fum de ţigară; că heats-urile de la IQOS au un miros destul de dubios la început (cumnatul meu nefumător zice că miros a şosete), că neostiks-urile de la GLO miros mai frumos (varianta de lămâie, chiar miroase a lămâie), iar al meu zice că în maşină se simte mai mult când fumam GLO decât IQOS. Eu nu-mi dau seama.

Până aici, n-avem nicio diferenţiere, pentru că folosesc aceeaşi idee de tutun încălzit.  Ca şi diferenţe avem aşa.

 • Dimensiunile. IQOS are stiloul acela slim în care introduce heats-ul. Dar, după ce fumezi trebuie să pui stiloul la loc în dispozitiv pentru reîncărcare. GLO are doar dispozitivul în care bagi neostiks-ul şi atât.
 • Timpul de fumat. IQOS – după fiecare heats fumat, stiloul trebuie încărcat în dispozitiv (3-5 minute, nu am cronometrat niciodată). La GLO nu ai timp de aşteptare între ţigări pentru că neostiks-ul intră direct în dispozitivul încărcat, aşa că poţi fuma liniştit neostiks după neostiks.
 • Dimensiunea pachetelor de ţigări. Heats-urile sunt mai compacte, ocupă mai puţin spaţiu iar Neostiks-urile sunt puţin mai mici decât nişte ţigări slim.
 • Ambele companii au scos câte 3 feluri de arome

IQOS – Amber (mai tari), Yellow (mai slabe), Turqoise (mentolate)

GLO – Blue (normale), Yellow (de lămâie), Green (mentolate)

 

Deci, în principiu, singurele diferenţe sunt de mărime şi de timpul de încărcare.

P.s. tocmai am descoperit că pe site-urile lor sunt preţurile mai mici decât la mega. Link GLO şi link IQOS.

Cu plăcere;)

 

 

36 replies
 1. Angii
  Angii says:

  Daca e sa ma intrebati pe mine , va recomand glo in locul iqos-ului din 2 movite simple !
  1. Iqos are tutunul invelit in folie de aluminiu , glo are foar foaie normala ca si o tigara normala
  2. Iqos are un filtru de plastic care se topeste partial in timpul fumatului , glo are un filtru de carton gol la interior
  Pe de alta parte , fumatorul inrait care totusi recurge la aceasra alternativa de tigara glo/iqos , va fi mai atras de iqos deoarece este mai tare decat glo .
  Tigarile in timpul fumatului , de la ambele aparate emana un miros asemanator . O parere subiectiva ( fiind fumatoare de glo dupa ce am descoperit plasticul din iqos ) este ca heets-uri portocalii miros horror in comaparatie cu neosticurile sau chiar si in comparatie cu cele galbene sau cele cu mentol !

  Reply
 2. Darius
  Darius says:

  Fără supărare, după ce am fumat iqos am început să merg la baie mai des, ma refer la stropit :)) Dacă dorește cineva sa facă schimb de la Glo la Iqos, am eu ultimul dispozitiv nou !

  Reply
 3. Sergiu
  Sergiu says:

  Eu am prins o promoție la glo, am cumpărat 10 pachete Siam primit dispozitivul gratis, pot spune că după 3 zile chiar sunt mulțumit de el, intre timp am încercat și Iqos dar parca tot glo mi se pare că e mai bun

  Reply
 4. Valentin
  Valentin says:

  Am fumat Iqos dar de fiecare data am probleme la stomac; gaze, disconfort. La glo e la fel? A mai experimentat cineva la Iqos aceleasi simptome?

  Reply
 5. Marius
  Marius says:

  Nu stiu cat de ok e aluminiul de la Iqos. Nu stiu de unde a scos Anna treaba asta ca acei specialisti fumeaza de ani de zile…in fine. Totusi, in timp acel aluminiu poate fi riscant. Fiecare alege cum vrea, tutunul oricum ar fi nu e sanatos dar aleg raul cel mai mic.
  Ps: sunt foarte multumit de Glo, de 2 saptamani nu am mai fumat tigari normale desi uneori exista tentatia. Si da…sunt mai light decat iqos sau normale.

  Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *