În cazul în care nu ştiaţi ce să faceţi weekendul ăsta, permiteţi-mi să raportez că la Râşnov se întâmplă Festivalul Lupii Liberi, ediţia cu numărul IV, 21-23 iulie.

Cum a fost anul trecut? Păi a fost o gaşcă mare, de vreo 2300 de prieteni, majoritatea fiind prezenţi an de an. Practic oamenii ăştia au creat o comunitate foare mişto bazată pe nişte lucruri în comun – dorinţe, aşteptări, idei, libertate, muzică bună şi cei mai mulţi dintre ei iubitori de motoare.

Ştiţi, există concerte la care mergem pentru muzică, pentru artist şi există festivaluri la care mergem pentru feeling, pentru experienţă, pentru comunitate. Este fix sentimentul ăla de apartenenţă, de plecat în excursie cu o tonă de prieteni unde ştii sigur că te vei super distra, vei sta la poveşti şi bârfe cu oameni noi sau oameni de-ai casei şi vei bea pe furiş fără să ştie părinţii. Bine, acum nu e cazul să ne mai ascundem, putem să bem şi cu ei.

Exact asta am scris şi anul trecut. Că timp de trei zile şi două nopţi locul festivalului a arătat că o mare excursie în care în care toată lumea stă la poveşti, se râde, se mai desface o bere, se mai mănâncă un grătar sau un gulaş, se mai împletesc brăţări de piele, se mai turează un motor, se mai dau cocoşi băieţii cu “al meu e mai frumos, ba al meu are toba mai puternică”, se mai ridică un cort pentru ăştia care vor să vadă stelele pe un cer nepoluat, se mai face un foc de tabără şi se mai pune de un business, două, trei, pentru că, nu-i aşa, toţi ne ocupăm de câte ceva atunci când dăm geaca de piele jos.

Mă bucur maxim că şi anul acesta îi voi auzi pe băieţii de la Bucovina, mai ales că am avut deja 4 episoade de visat “Spune tu, vânt” anul ăsta şi trezit din somn să nu pierd concertul. Ce face muzica asta din noi!

Pe pagina lor de facebook, adică AICI, puteţi să vedeţi toate cele 12 trupe care vor cânta vineri şi sâmbăta.
Din categoria “detalii tehnice” pot să spun că: intrarea e gratuită, campingul e gratuit, duşurile şi toaletele la fel, în pricipiu totul e gratuit. Mai puţin mâncarea şi băutura. Că la atâţia oameni însetaţi mi-ar fi şi frică să mă gândesc. Dar oricum, de patru ani, berea e 5 lei, cât la supermarket în Vamă. Deci e de băut. Pardon, de venit.

Cumva era prea linişte la Râşnov, aşa că, dacă aveţi gânduri şi nu aveţi cort, musai să daţi nişte telefoane la pensiuni, că ăştia care vin de patru ani, au închiriat tot ce au prins. Aaaaaa… şi când am zis că era prea linişte la Râşnov, mă refer la sonorizare. Că anul trecut ne-au mişcat undele de la cei 16.000W, aşa că băieţii s-au gândit să aducă 20.000W anul ăsta. Doamne ajută, dacă la kilele mele nu mă ia vântul, sigur mă iau undele boxelor.

P.s. musai hanoroc. Or fi ele 26 de grade ziua, dar seara sunt 12. Sau puteţi să aduceţi nişte palincă. Şi dacă aduceţi, daţi un semn şi la subsemnata :).
p.s. 1. luaţi-vă şi copiii. anul trecut au fost o grămadă şi s-au distrat foarte tare. am pus poze AICI.
p.s. 2. nu mai ştiu ce voiam să spun, dar oricum, care veniţi pe ultima sută de metri, aduceţi palincă de încălzire. Ştiu, mă repet, dar mi-am uitat hanoracul acasă.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *