Nu este niciun secret că unul din brandurile românești de care sunt absolut îndrăgostită este IIANA. L-am descoperit acum vreo 4 ani când am primit cadou o super minunată ie, de la prietena Blondi. Apoi am plecat la Sibiu, la nunta unui prieten și știu că pe măsură ce eram întrebată şi admirată, mă simțeam specială.

Apoi mi-am mărit colecția de ii, puțin câte puțin. Recunosc că de când i-am descoperit pe cei de la IIANA, i-am asociat doar cu iile. Și asta din câteva motive:

Pentru că atunci când îmi pică pe ceva și îmi place foarte mult, recunosc, nu mai văd altceva în jur. Pentru că, oricum ar părea din poze, până acum vreun an-doi am fost super conservatoare în ceea ce privește garderoba. Spre exemplu până la 20 de ani eu nu m-am îmbrăcat în fustă; până acum 10 ani eu nu am avut nicio haină colorată în garderobă, de fapt nu am avut niciun obiect vestimentar care să nu fie alb, negru, bleumarin sau gri.

De fapt, dacă stau bine să mă gândesc, cred că IIANA a fost un fel de trecere subtilă pentru că mi-a permis să îmi mențin ținutele business serioase dar, cu un singur obiect statement, să schimb întregul vizual. Și m-a făcut și să am haine roșii în șifonier. Eu. Haine roșii. Wow!

Vara trecută am cunoscut-o pe Alina Elena Isakovic (multumesc Claudia Andron pentru că faci tu cumva și aduci cei mai mișto oameni la aceeași masă) și atunci mi-am dat seama cât de mult imi place brandul.

Să vă povestesc. Eram la o pensiune, la Colibița (p.s. să mergeți să vizitați zona, este absolut demențială!), vreo 10-15 oameni când am auzit că o să vină și Alina. Eu, ca un copil din ăla care zici că îl aștepta pe Moș Crăciun întreb dacă e tipa aia super frumoasă care apare în fotografiile de pe facebook. Apoi a apărut Alina și mi-am continuat poezia de copil în fața Moșului, spunându-i așa, cu jumate de gură că am și eu câteva ii de la ea și că îmi plac foarte mult. Practic simțeam un pic de mândrie pentru stăteam la aceeaşi masă cu unul dintre designerii hainelor pe care le iubeam.

Discuția s-a lungit în momentul în care Alina, spre deosebire de alți designeri, care, mă scuzați, sunt un pic urcați pe podium și au uitat să se mai dea jos, a inceput să mă întrebe ce părere am despre experiența cu site-ul, cum mi-a plăcut ambalarea și dacă a fost vreo problemă la livrare. Opa, am dat de cineva căruia îi păsa de feedback și de consumatori. Cam frumos și cam rar.

Nu mai continui povestea despre detaliile tehnice. Cert este că după un an și puțin, am îndrăznit să aduc niște feeling în dressingul meu. Pentru că, nu știu alții cum sunt, dar eu trebuie să simt hainele. Decât să mă îmbrac în ceva ce nu mă reprezintă, mai bine blugi și tricou forever. Așa se face că pentru mine IIANA a fost touch-ul ăla care trebuia, cu câte un singur produs at the time.

Când am vorbit la Tedx a fost sacoul cu ciucuri, când am avut lansarea cărții a fost rochia lungă tradițională (în care am zis că vreau să mă mărit, dacă găsesc ce trebuie la un moment dat), acum două săptămâni când am vorbit despre vinuri, am asortat pieptarul românesc la Zinfandelul american.

Nu știu cum sunteți voi cu hainele dar la mine este obligatoriu să se muleze. Nu, nu pe corp. Pe personalitate. Și se vede când “simți” hainele. Se vede in atitudine, în zâmbet, în încredere, în starea de spirit. Nu pot să zic că m-am mirat foarte mult acum o săptămână când am văzut noua campanie Nadia Comăneci pentru IIANA. Cred că a fost o colaborare atât de bine îmbinată, frumoasă și ușoară încât era o asociere super firească. Am mai criticat eu branduri și vedete asociate greșit, și am spus că banii nu sunt totul. Campaniile frumoase și sincere, cele care ajung la inima publicului și nu numai la portofel, sunt cele mai frumoase, longevive și te fac să îţi doreşti să fii şi tu o mică parte din mişcarea respectivă.

Și da, recunosc, a fost și un pic de mândrie personală și am zis că eu și Nadia Comăneci avem aceleași gusturi la haine. E momentul ăla în care admiri pe cineva cu totul – pentru ceea ce a făcut dar și pentru omul care este in afara podiumului, și, pentru că nu este o persoană chiar tangibilă, te folosești de ciucurii de la vesta IIANA să simți că ai ceva în comun.

Ce voiam să spun este că în weekend am trecut pe la atelier să văd colecţia nouă. Bine, impropriu spus să văd. Am trecut să îmi îmbunătăţesc garderoba de toamnă. Şi cred că am ales bine. Cămaşă 1, cămaşă 2, bluză cu imprimeu, pieptar ca al Nadiei, rochie ca a Nadiei dar pe roşu, fusta tradiţională, pardesiu de toamnă. Aşa că în caz că mă vedeţi defilând în următoarea perioadă, să ştiţi de ce. Erau toate la reducere!

Şi neapărat intraţi pe site. www.iiana.ro. Preţurile sunt mai mici decât la mall, ceea ce (mă scuzaţi) eu nu pot să înţeleg.

Eu am recunoscut că îmi declar dragostea târziu. Mă scuzaţi că am scris asta după 4 ani.

 

Foto Nadia Comaneci pentru Iiana de pe site-ul www.iiana.ro 

 

3 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *