Ţinând cont că suntem în situaţia neprietenoasă de a face cumpărături care cum apucăm, care cum vrem sau nu să ieşim din case, iar aplicaţiile de cumpărături on line sunt suprasolicitate, am început să caut şi să întreb în stânga şi în dreapta de alternative. Acum două săptămâni am avut noroc şi am ajuns la Carrefour, într-o vineri la prânz. Spuneam şi atunci că nu sunt fanul statului la coadă pentru nimic în lume. Mai mult când, în situaţia de faţă, statul la cozi înseamnă contact cu mulţi oameni necunoscuţi, ce îi face nesiguri dpdv al sănătăţii.

Am avut nevoie de opt zile pentru a reuşi să plasez o comandă la Bringo, din lipsă de livratori. Chiar râdeam că am început să spun “Tatăl nostru” de câte ori apăsam butonul de comandă. Ţinând cont că aplicaţiile de online ale retailerilor, precum şi Glovo şi Bringo sunt cele mai cunoscute, înseamnă că sunt şi cele mai solicitate.

Sincer, nici comandatul de mâncare zilnic de la restaurant nu este pentru mine. În primul rând pentru că îmi place să gătesc și aș vrea să profit de situația dată, şi în al doilea rând pentru că nu-mi doresc să dau 1500 lei pe lună ca să mănânc “în oraş”, dar acasă.

Mai jos sunt variantele găsite de mine pentru cumpărăturile uzuale pentru acasă. Cu livrare. Dacă mai aveţi sugestii, spuneţi şi fac un update. Suntem cu toţii în asta, am putea să ne ajutăm unii pe alţii şi, împreună, să-i ajutăm pe cei cu business-urile mai mici. Aşa reuşim să fluidizăm traficul cumpărăturilor, nu suprasolicităm pe nimeni şi ajutăm pe toată lumea. Sper să vă fie de folos.

Team fresh (0733 773 227) – fructe, legume, conserve, diverse seminţe

All Farm Market (0732 232 221) – lactate, brânzeturi, specialităţi carne, produse bio, produse vegane, produse apicole

Magazin Hoinar/Casa cu Gemene (0771 019 771) – fructe, legume, brutărie, carmangerie, peste, miere, lactate

Stâna de Vaideeni (0764 569 799) – produse din carne, produse lactate, dulceţuri, siropuri şi, foarte important, ţuică! (sunt din Vâlcea, dar livrează săptămânal în Bucureşti)

Ferma din curte (0727 990 998) – pui, curcan, ouă, dulcețuri, miere, brânzeturi, cozonaci, murături

La Prăvălescu (0752 318 914) – carne proaspătă, mâncare gătită, prăjituri de casă, diverse produse de cămară

Băcănia Constantin (031 229 09 90) – băcănie, fructe, legume, lactate, patiserie, dulciuri

Real Foods – fructe, legume, carne, lactate, băcănie, brutărie, dar şi mâncare gătită

Naturalia (doar produse ECO + produse vegane) – fructe, legume, mezeluri, cărnuri, lactate, condimente, cereale

Caralact (0759 013 499) – lactate, carne pasăre şi ouă, carmangerie, miere

Coşul de legume – fructe, legume, lactate, brânzeturi, dulceţuri, murături, conserve

Legume de ţară – cărnuri, legume, fructe, produse fără gluten, prăjituri şi pâine

Pukka fooddoar produse bio. Fructe şi legume, cărnuri, lactate, produse din soia, mâncare pentru copii, mirodenii, sosuri. Au de asemenea produse de post, produse fără zahăr, fără gluten, fără lactoză.

Origini – lactate şi ouă, preparate din carne, franţuzeşti, păsări de curte, pește sălbatic, produse de cămară, miere

Fru & leg – fructe, legume, ierburi aromatice, murături

Meat & Bread Concept (livrează doar în zona de nord a Bucureștiului) – tot felul de cărnuri, fripturici, cotlete şi pastramă

Legume fericite – fructe, legume, brutărie artizanală, produse de ţară, dulceţuri, ceaiuri, băuturi vegetale

Mesange Fromagerie (0747 985 314) – o multitudine de brânzeturi fițosele, internaţionale

Delicatessen – după cum îi spune numele, produse mai pe finesse. Ulei de măsline, măsline, pate-uri, dulciuri, ciocolată, sosuri, miere, ceaiuri

Băcănia Veche – conserve, băuturi, dulciuri proprii, condimente, uleiuri, acreli, dar și mâncare gătită

Băcănia cu de toate – vegetariene, lactate şi brânzeturi, produse din carne, dulciuri, băuturi alcoolice

Băcănia Rod – specialităţi din carne, brânzeturi, pâine, prăjituri, conserve, vinuri

Orient Bazar – alune, semințe, nuci, condimente, fructe confiate

Dacă ai mai descoperit și alte locuri, zi-mi și fac update. Apoi ne bucurăm cu toții de mâncare bună. Mulțam!

Cu ce am mai updatat:

Ferma Baciu – carne proaspătă de vită și preparate proaspete vită-oaie. Livrează doar in sectorul 1 și sectorul 2, București.

Plantini – produse fără zahăr, fără gluten, alimente de bază, miere, condimente, cereale, dulciuri. Multe produse naturale, bio, vegane.

Ki-Life – produse bio, eco – carne proaspătă, pește, fructe, legume, lactate, mezeluri, produse de post, produse vegane, produse pentru copii

Pania – un milion de variante de pâine, neapărat de încercat. Mai fac și cozonac, brioșe, biscuiți.

Brutăria Maria Ioana – pâine cu maia și produse de patiserie.

Ohvăz – variante sănătoase pentru micul dejun.

Vegis – multitudine de fructe uscate, cereale, nuci, semințe, paste, multe variante de faină, creme tartinabile, dulcețuri. Plus alimente fără gluten, fără lactoză, fără zahăr, produse bio/eco.

Bioretail – livrare națională – fidea, paste, leguminoase, orez, condimente, fructe uscate, uleiuri, produse pentru copii, băuturi bio și vegetale

Taraba virtuală – am înțeles că este o platformă unde îți poți băga numele stăzii și îți arată toți producătorii din zona ta. Ceea ce mi se pare foarte mișto. Încercați și vedeți ce găsiți pe lângă voi. Mie îmi arată vreo 30 de mici producători în zonă. De acolo vă descurcați voi.

Fagurele cu miere – miere, amestecuri apicole, produse apicole, produse gourmet. Eu deja i-am stalkerit, au și articole interesante, produse variate și prețuri bune.

Plantum – produse bio – paste, orez, dulcețuri, făinuri și tărâțe, condimente, fructe uscate, cereale, indulcitori, lactate (inlusiv de cocos, migdale), poduse apicole, produse mama și copilul

Bioveg – produse alimentare certificate eccologic, inlusiv fără arahide, fără gluten, fără lactoză, fără ou, băuturi vegetale, produse pentru dieta keto/low carb

Fresh city – livrare doar București și Ilfov – fructe, legume, opțiune coș săptămânal

Sunday bites – unturi din oleginoase. Dar am văzut că au mai adus și alte produse trendy-fendy.

Obor 21 –  carne și specialități din carne de mânzat, miel, oaie, ied, capră, ambalată în vid. Livrează în București și Ilfov prin curier frigorific.

Nașul roșu – varietate de fructe și legume certificate ecologic, lapte, brânzeturi, ouă (producție proprie), carne și produse din carne.

No sugar shop – după cum îi spune și numele, tot ce vrei fără zahăr, fără gluten, bio și alte produse de care cauți în caz că ești pe dietă strictă sau ai diabet.

Un link foarte bun (mulțumesc Doru Șupeală) este DIN VECINI. Este o listă cu producători locali din mai multe județe ale țării. Uitați-vă la județe, vedeți ce producători sunt înscriși, click pe link și ajungeți la datele lor de contact.

55 replies
 1. Roxana
  Roxana says:

  Bună!
  Și de pe Taraba Virtuală poți comanda produse de la producătorii locali, iar funcție de locația din care accesezi platforma, lista de producători se schimbă.
  Vă invit să-i descoperiți!

  Reply
 2. Dan
  Dan says:

  Oferim miere cruda, neprelucrata si alte produse apicole naturale: tinctura si propolis brut, polen crud, capaceala, amestecuri apicole si altele. Livrare prin curier direct la domiciliu.

  Reply
 3. Alexia
  Alexia says:

  https://freshcity.ro/ – au legume și fructe proaspete și o valoare a comenzii destul de mică (70 de lei). Doar că trebuie să ai banii pregătiți, sumă fixă.

  https://greensugar.ro/ – produse cu număr mic de calorii, fără gluten sau cu indice glicemic redus – înlocuitor de zahăr, ciocolată, siropuri, unturi și creme tartinabile. Cumpăr de la ei înlocuitorul de zahăr (greensugar se cheamă) de niște ani de zile, deci pot să îi recomand.

  Mulțumim pentru lista foarte utilă!

  Reply
  • andra nistor
   andra nistor says:

   Andi, îți dai seama că dacă sunt producători mici, nu au cum să producă pentru toată lumea. De aia am zis să strângem cât mai mulți. Ca să avem variante. Sunt, într-adevăr câțiva care livrează doar în anumite sectoare. Dar sunt și pe București, și național destui. Și nu ar trebui să ne așteptăm la o livrare rapidă în momentul de față. Toată lumea e depășită de situație. 🙁

   Reply
 4. Stefan Sarcau
  Stefan Sarcau says:

  Multumim pt lista.
  Comenzi rapide cu suplimente alimentare ajung si de la @planteea,iar legume proaspete de la @produse din gospodărie

  Reply
 5. Bogdan
  Bogdan says:

  Buna Andra,

  Un filtru in functie de zonele de livrare ai cum sa pui? Unii dintre cititori nu suntem din Bucuresti si ca sa iei toate optiunile sa vezi care cum cand sindaca livreaza in snagov de exemplu…dureaza mai mult decat as prefera…

  Bogdan

  Reply
 6. Sanda
  Sanda says:

  Super, mulțumesc frumos. Ești de un real ajutor în momentele astea, care din păcate s-ar putea să dureze mai mult decât ne imaginam noi. Multă sănătate 🙂

  Reply
 7. Alexandra Rosu
  Alexandra Rosu says:

  Noi avem cafea proaspăt prăjită, măcinată sau boabe, multiple origini, soiuri unice. Unde mai pui că avem și promo la o minunată Etiopia, numită Geta Bore? Vă aștept cu drag online!

  Reply
 8. Irina
  Irina says:

  Produse variate (de baza, băuturi, legume, fructe, dulciuri, conserve, lactate) ce se pot comanda online sau prin telefon sau direct pe site. Foarte prompți, iar plata se face cu cardul sau cash.

  Reply
 9. Dan
  Dan says:

  Hello. Nasul Rosu, este deschis cu cel puțin 4 opțiuni de livrare/picking/self-picking. O varietate grozava de Legume si Fructe certificate ecologic, lapte, brânzeturi, oua (producție proprie), carne și produse din carne. Check out http://www.nasulrosu.ro sau Epicerie Nasul Rosu pe strada Cornescu 12, zona Floreasca.

  Reply
 10. Monica
  Monica says:

  Buna,
  Pe http://www.obor21.ro am gasit carne proaspata de manzat, miel, ied, oaie, capra, crescute in gospodariile taranesti. Ambalata in vid, profesionist. Livreaza in Bucuresti si Judetul Ilfov prin curier frigorific. Foarte prietenosi. Recomand cu drag

  Reply

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] Și am mâncat. Mult. Și bine. Trebuie să recunosc că mai mult am gătit decât am comandat. Și asta doar de la câteva restaurante de la care am diverse pofte. În rest gătitul a fost și el un motiv de laudă și de făcut poze. Cumva a trebuit să îmi ocup timpul care înainte era destinat ieșitului la teatru, la film, la evenimente, la poveșți cu prietenii și mai ales plecatului brambura prin țări în care luam la pas fiecare străduță. Also, am descoperit o tonă de mici producători foarte mișto pe care i-am adunat în acest articol. […]

 2. […] De unde cumpărăm alimente când nu mai merg aplicațiile cunoscute? […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.