Televizorul meu funcționează puțin. Cam jumătate de oră dimineața pe știri cât robotesc cu îmbrăcatul iar seara, depinde de mood, pe canelele de filme sau cele care mă mai învață ceva gen NatGeo. În rest nu există. Îi mai lăsam lui Frank televizorul deschis când era mai mic, să nu se plictisească singur acasă, dar am văzut că învață numai prostii așa că nu-l mai țin deschis. Acum îi las câte o carte de povești pe pat. Dacă vrea să citească/roadă. 

The point is că nu mai deschisesem televizorul, dimineața, de vreo săptămâna. L-am deschis azi. M-am umplut de spume. Nu, nu pe Busu că déjà nu mai cred în el. Mai mult cred în Moș Crăciun. M-am umplut de spume când am văzut știrea cu cretinul ăla din Brăila care a omorât 5 oameni într-o stație de autobuz.

Deci omul avea epilepsie și consumase oareșce substanțe interesante, cum ar fi amfetamină și cannabis. Păi și cum își conducea el frumușel mașina, pentru că avea tot dreptul să o facă, pentru dăm premise pe bandă rulantă la fel ca diplomele de la facultăți, a făcut omul o criză, a călcat accelerația și a intrat pe contrasens. L-a evitat mașina care mergea pe banda respectivă și epilepticul, puțin drogat, a intrat frumușel într-o stație de autobuz unde a spulberat ca în filme, 5 oameni care așteptau mijlocul de transport.

Super. Și da, m-am umplut de spume. Băi nene, zilnic se dovedește că trăiesc într-o țară de oameni cretini și inconștienți, că ar fi urât să zic drogați, criminali și muuuulte altele. Românul are o super calitate – aia de a fenta și a păcăli orice. Pe bune. Fentăm purtatul centurii de siguranță, fentăm poliția când bem și ne urcăm la volan dar știm noi străduțele libere, fentăm viața și sănătatea când tragem ceva pe nas, fentăm orice. Pentru că românul s-a născut poet, moet și mare inventator. Aaaa și bineînțeles că noi merităm, nouă ni se cuvinte, noi suntem așa și pe dincolo. Și întindem coarda cât putem sau până moare cineva. Pentru că noi nu știm de reguli și de bun simț. Noi știm de frică.

Și ăia care au autoritatea necesară să facă ceva, să schimbe ceva, sunt la fel de varză. Sunt la fel de incompetenți. Sunt fricoși. Sunt mituibili (așa se zice?). Haide sefu’ că nu mai fac. Tare mi-aș dori, tare, tare, tare mi-aș dori să se introducă amendă + bătaie + testare psihologică. Serios. Ce mare lucru?

Dacă nu ești în stare să te abții de la o bere când ești cu mașina înseamnă că meriți și amenda și bătaia. Pe bune? Nu poți să te abții? Lasă dracu mașina acasă.

Déjà ai dat-o pe alcoolice din alea grele? Ai fumat ceva drăguț sau ai tras pe nas? Ce mare lucru ai făcut? Păi, pe lângă faptul că ai un iq mai mic decât un cocoș dacă te urci la volan și pui viața în pericol, atât a inconștienților care se urcă cu tine în mașină, cât și a oamenilor de pe stradă, (tu poți să crăpi că e viața ta și ești major și vaccinat, deci știi ce faci) amenda și suspendarea permisului e o nimica toată. Eu te-aș bate. Da’ nasol. Dacă vrei palpitații ca în filme păi n-ar fi frumos să te legăm de un scaun și să îți dăm câteva? Ca în filmele cu Jason Statham.

Ai o boală care îți interzice clar să sofezi? Păi de ce dracu o faci? Vrei să mori? Vrei să omori? Dar stai, ca imbecilul ăla de la Brăila nu a murit. Ăștia întotdeauna supraviețuiesc. Ei doar omoară oameni nevinovați care se trezesc dimineața și așteaptă autobuzul în stație. Mie, personal, nu mi-a fost niciodată frică de moarte. Că deh…toti o luăm din loc mai devreme sau mai târziu. Dar întotdeauna mi-a fost frică de diverse provocate de figurile/ nebunia/ incompetența altora.

Băi nene! Dacă vedeți că oamenii sunt cretini, de ce nu vă faceți naibii datoria?? Faceți naibii teste psihologice!! Vedeți dacă omul are creier, dacă e nebun, dacă e sinucigaș, dacă e teribilist. Faceți naibii analizele alea pe bune!! Vedeți  dacă omul e epileptic, dacă e chior, dacă are spasme, dacă..dacă..dacă..Dați naibii permisele alea pe bune!! Că poate fi copilul vostru, sau mama sau nevasta în stația aia de autobuz!!

Eu, spre exemplu, sunt mioapă . Nu port ochelari de fițe. Îi port pentru  am nevoie! Urăsc să conduc noaptea la drum întins. De aia prefer să stau în dreapta. Sau dacă nu stau în dreapta, merg cu 50km/h.  Și când o fi să mor, aș prefer să nu mor de mâna unui idiot. Mulțumesc!

3 replies
 1. Iobagul
  Iobagul says:

  Romanul fenteaza, pacaleste si arunca regulile la gunoi pentru ca exemplele noastre de lideri o permit si o fac ei insisi cu mare voiosie! De la simpli sefi la directori, oameni politici; daca s-ar face legi cu intentia clara sa se aplice, ar functiona teama, frica de repercusiuni! Exemplul DNA e graitor recent vorbind; de la vladica la opinca se feresc sa incalce legile fiscale pt ca “ai mari” au picat! In marea lor majoritate, indiferent de metodele de acuzare si dosare pregatite, dar asta e alta discutie. Totul e sa se aplice ceva, indiferent ce! Cum imi zicea un neamt amic, “prietene, crezi ca la noi a fost altfel in perioada hippie? Respectarea legii se face cu teama de ce s-ar putea intampla

  Reply
  • andra.nistor
   andra.nistor says:

   da, asa e. avem mult mai multe exemple proaste decat exemple bune. ce e si mai nasol este ca ne este mult mai usor sa urmam exemplele proaste decat alea bune. sau in lipsa lor, nu suntem in stare sa fim noi exemplu pentru altii. mi se pare aiurea ca sunt foarte multi care pot face ceva ok sau ceva NORMAL si de bun simt doar daca stie de frica. zici ca suntem animale dar si animalele cred ca au mai mult bun simt decat unii oameni.

   Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.