Cu ce să încep? Cu ce să încep? Am fost aseară la Queen +Adam Lambert. Nu a fost un concert pe lista mea “de vazut” probabil pentru că era Queen + și vorba aia, nu era chiar Queen. Faptul că am ajuns aseară la concert a fost o supriză și pentru mine, făcută de buna mea prietenă. Și pentru că nu era pe lista de văzut, probabil nici nu m-am dus cu așteptările cât casă. S-a dovedit, sau mi s-a dovedit încă o data că, în momentul în care nu am așteptările cât casa, ceea ce iese este incredibil.

Pentru că fix așa a fost concertul de aseară. Din punctul meu de vedere a fost un concert mi-nu-nat!! Nu-mi aduc aminte de când nu am mai văzut un public așa mișto, nu-mi aduc aminte de când nu am mai cântat până la răgușire, nu-mi aduc aminte de când nu mi s-a mai ridicat pielea pe mâini. Chiar a fost un concert unfuckingbelieveble . Da, știu că haters gonna hate, că m-am dus la “imitatorii” aia, că Adam ( Lambert nu Levine) e cea mai proastă alegere când puteau pune un million de alți soliști în locul lui Freddy. Well, guess what? Freddy is dead. A murit acum 25 de ani și nu se mai întoarce. Și Freddie va rămâne Freddie, unul inegalabil, unul într-un million. Și oricine ar fi cântat cu cei de la Queen nu ar fi fost o alegere potrivită. Hai să nu mai trăim din amintiri. Cum a fost, cine era, cum cânta, ce făcea. Pe omul ăla nu-l va înlocui nimeni și nimic. Cum ar fi să nu mai ascultăm muzică pentru că a murit o legendă? Cum ar fi să nu îi asculți live pe Brian May și pe Roger Taylor pentru că nu e și Freddie!!??!! Are you fucking kidding me?

Spectacolul de aseară a fost ceva de neratat. Da, să zicem că a fost un tribut. Dar acum serios, mergi la trupe de coveruri Queen și nu mergi să asculți live May și Taylor? Really? Prințesa asta de Adam Lambert chiar are voce!  (da, știu, dar nu e vocea lui Freddie). Băi are voce! Și a făcut ce a vrut cizmulița lui cu microfonul ăla pe scenă. A și lălăit-o, a și schimbat puțin linia melodic la anumite melodii. Dar acum cântă el. Give him some credit! Și știu că “noi știm mai bine și avem propuneri de solisti”, dar ghici ce? Queen l-a ales pe el! Get over it! Și-a făcut treaba foarte bine, a cântat și îl ține vocea așa cum trebuie, a făcut show, s-a răsfățat și s-a prostit, a fost 20% din Freddy și asta e mare lucru.

Ce să mai spun? Că momentul în care May s-a așezat pe un scaun în scena din mijloc și s-au stins luminile, am știut că o să urmeze “Love of my live”. Ce a fost super minunat a fost că fix, dar fix, dar fix toată lumea a început să cânte șiș ă își miște mâinile, așa că noi am cântat puțin mai mult ca el. Și da, iar mi s-a făcut pielea de găină. Așa sunt eu sensibiloasa la chestii mișto. Apoi am zis să-mi aprind o țigară că simțeam că am nevoie de ceva nicotină să “suport” mai bine feelingul și eram cu ochii în geantă. Pentru o secundă pot să jur că mi s-a oprit inima. Era vocea lui Freddie. Îmi ridic ochii. Era EL. Cânta EL. Se dădea în spectacol EL. O înregistrare dintr-un show foarte vechi. Am fumat repede țigara aia că mi-era că îmi dă o lacrimă și am zis să fiu o doamnă.

Nu știu ce să mai zic. A fost mult feeling aseară. Multe emoții. Multe retrăiri. Multe déjà-vu-uri. A fost bine. A fost minunat. A fost ce trebuie! Și când mă gândeam că nu voiam să merg!! Doamne ce m-aș fi ofticat acum! Bine naibii că există prietenii!

Și că tot veni vorba de asta. pe 5 iulie la Teatrul de Vară din Herăstrău este o super premieră. O altfel de premieră. Nu-mi aduc aminte să fi văzut așa ceva și de aia sunt super entuziamata. Deciiii….pam paaammm, pe 5 iulie PHILIP GLASS & KRONOS QUARTET – DRACULA, muzica și filmul.

Ăăăăăă, da, ați auzit bine. Celebrul compozitor American nominalizat la Oscar , Philip Glass va interpreta live alături de Kronos Quartet (laureat la premiile Grammy) coloana sonoră originală a filmului Dracula (1931) cu Bela Lugosi în rol principal!!! Deci cum e asta?? Așa-i că e interesant? Cred că o să fie wowww!!

Cum ar fi ca într-o noapte de vară, să stai în Teatrul de Vară din Herăstrău și să vezi filmul Dracula, ăla vechi, nene și să fie și coloana sonoră live! Doamneeee!! Eu de abia aștept. O să fie once in a lifetime.

Pe 4 iulie e sold out de ceva timp. Daaaarrrr, pentru 5 iulie am de dat 2 bilete. Buahhahahaha! Pardon, vampirii nu fac așa. Deci, pe care scot la un film horror cu orchestră live?

 Eu zic așa – tu citești aici, lași un comentariu cu linkul unei melodii care crezi tu că ar fi perfectă într-un film creapy/horror/ iar eu luni fac o extragere random și cineva merge la #workdetox cu vampiri și muzică bună. Cineva-ul merge insoțit că primește ambele bilete. Ai nevoie de niște apărare la filmul ăsta. 🙂

p.s. extrag luni că știu că lunea e nașpa și ar fi frumos să îi înveselesc ziua cuiva

p.s.2 – luni după 12.00 , ăștia care vă înscrieți, să vă verificați și mailul ca să nu pățim ca la Maroon 5 când câștigătoarea nu a mai deschis mailul.

p.s.3 – cu premii sau fară premii, eu zic că e ceva de neratat. și prețurile la bilete sunt foarte ok. poți să te convingi AICI.

Deal?

aaaaa…și vă las și o mostră cu sonor ca să vă imaginați cam cum s-ar auzi așa ceva in teatrul de vară, noaptea, în timp ce e proiectat Dracula.

Gata. E luni, e nașpa by default, așa că sper să îți fac lunea mai bună. Am promis că azi, mă țin de cuvânt 🙂

 

 

26 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *