Și cum am deschis eu newsfeed-ul așa de dimineață, mă trezesc challenge-uită de Ovidiu într-o postare din asta de relații. Eu am impresia că tot vrea să mă tragă de limbă și să dau cât pot de mult din casa femeilor. Ce să fac? Ce să fac?

Zic să îl ajut pe domnul cu câteva informații, pentru că, așa cum a recunoscut și el, bărbații nu întreabă!
Ovidiu, să știi că și eu cred că relația e un schimb. Am recunoscut și în scris că nu iubesc necondiționat. Vezi AICI.

Cred că, atunci când decidem să avem o relație, la orice moment dat al vieții noastre, este pentru că atunci avem anumite nevoi. Așa că, în căutările noastre, cu siguranță o să ne oprim la cel care ne satisface nevoile respective. Recunosc și că nevoile se schimbă pe parcurs, dar atunci déjà depinde de amândoi să continue ce au început sau nu.

Așa, deci și noi femeile, ca restul oamenilor ( ți-a plăcut asta, nu?) avem niște nevoi – unele vor țâțe (cum ai spus și tu), unele vor stabilitate, unele vor libertate, unele vor un friend with benefits (știi că sunt o doamnă), unele vor să se mărite, unele vor să facă un copil, unele vor să avanseze în carieră, iar altele habar nu au ce vor. Nu stau acum să detaliez ce caută fiecare, că după aia vă dau prea mult mură în gură și nu mai puneți mâna să munciți nici de-ai naibii. Revin la “de ce pleacă femeile?”

Păi hai să-ți spun. Exceptând femeile care pleacă pentru că i s-au terminat banii sponsorului, sau nu mai vrea omul să cotizeze cu diamante și safire, sau că a aflat nevasta că parte din salariul așteptat se duce la pisi, uite de ce cred eu că pleacă restul femeilor. Le scriu cu liniuțe ca să vă ușurez munca (cu plăcere) și pentru că știu că nu vă puteți concentra la mai multe lucruri deodată și oricum nu vreți să întrebați.

(p.s. de ce mama naibii nu sunteți în stare sau nu vreți să întrebați? Vă pică…cheile de la mașină din buzunar sau ce? Băi nene, să știi că e mai ușor, mai sănătos și rezolvă multe probleme. Și dacă nu întrebi, să știi că riști să pierzi niște chestii. Nu mai gândiți de capul vostru, că faceți și voi niște scenarii mai rău ca noi. Întreabă! Că de aia există femei. Și google. Nu știm totul, dar măcar afli părerea noastră.)

  • femeile pleacă atunci când se simt ignorate. Nu mă refer la o perioadă de două zile, da? Să nu interpretăm aiurea. Ce vreau să spun este că, după o sută de ani de relație, sau poate după un singur an, voi, bărbații, aveți impresia că ea e acolo și o puteți lua for granted (nu suna bine în română). Ei bine, nu e. Dacă după o sută de ani de relație nu îi mai faci niciun compliment, dacă nu o ciupești de fund când îți face o ciorbă în bucătărie, dacă nu mai râzi cu ea, dacă nu te arăți interesat de ea, de cum i-a fost ziua, de hobby-urile ele, dacă nu mai simți nevoia să faci cu ea ce făceai în primele șase luni de relație, atunci poți foarte bine să pleci și tu. Ea oricum o să plece. Bine, o să îți spună subtil ce o deranjează, o să îți propună să faceți diverse activități care v-ar aduce împreună. Da, e posibil să îți spună și direct “coa’ m-ai cam neglijat”, dar nu o să îți spună niciodată “nu te mai uiți la mine că altădată, nu îmi mai faci complimente, nu mă simt specială lângă tine”. Și sunt de acord cu asta. Că doar nu cerșim complimente. Complimentele nu se fac din obligație. Se fac din dorință. Și dacă nu dorești tu, poate vrea domnul, sau domnul.
  • femeile pleacă atunci când nu văd, sau nu mai văd, niciun potențial (de orice, depinde de nevoile ei) în omul de lângă ele. Ca să fentezi treaba asta ar trebui să știi cam ce-și dorește doamna de la viața asta, cam cum vede ea o relație și eventual să te și intereseze. Lasă small talk-urile pentru colegele cu care stai la fumat. Adică dacă ea se duce la muncă și vrea să facă ceva cu cariera ei iar ție îți place să stai în fața blocului cu băieții și să mâncați semințe ( exagerez, știu) s-ar putea să aveți o problemă. Dacă ea e activă și ție îți place să te joci Fifa în fiecare zi, s-ar putea să aveți mai multe probleme. Dacă ea e responsabilă și tu te duci să bei banii înainte să plătești întreținerea, ce să mai zic? Ai înțeles ideea. Repet, potențialul ăla depinde de nevoile ei și totul ar fi perfect dacă ar fi nevoi comune : vrem să călătorim, vrei să avem funcții, vrem să facem un copil, vrem să frecăm duda, vrem să bem până picăm în fiecare seară. Dacă sunt comune e perfect. Dacă nu, hasta la vista!
  • aș spune că femeile pleacă atunci când sunt abuzate, lovite, înșelate, insultate. Dar din păcate, rata de plecare din motivele astea este mult mai mică decât la plecarea din motivele de mai sus. O să detaliez subiectul asta altă dată.
  • nu știu exact câte femei pleacă dacă nu merge sexul. Dar, după o perioadă de…cum să-i zic…frustrari acumulate, s-ar putea să nu plece dar să caute în altă parte. Serios, contează și pentru noi, nu doar pentru voi. Și e mai eficient ca ciocolata. O femeie satisfăcută radiază. E super shiny, happy people și crede-mă că doar tu ai de câștigat. Așa că, uită-te puțin la ea. Radiază? Dacă da, felicitări! Dacă nu, zic să vezi ce poți să faci pentru treaba asta. Și da, asta înseamnă să vorbești și să întrebi. Dacă vrei. Dacă nu, asta e.
  • femeile pleacă atunci când se inversează rolurile în casă. În momentul în care ea nu mai e femeia și tu mai ești bărbatul. Așa, old fashion. Am explicat mai pe larg AICI.

    Cam astea ar fi categoriile din punctul meu de vedere. Și hai să-ți mai spun ceva. Femeile nu pleacă dacă te-ai îngrășat. Femeile nu pleacă dacă ieși la bere cu băieții. Femeile nu pleacă dacă îți lași șosetele aruncate în casă și nici dacă nu-i cumperi flori lunar. Nu, nu suntem chiar așa superficiale. Femeile pleacă atunci când nu se mai simt iubite ( poate tu o iubești dar dacă ea nu simte, e degeaba), femeile pleacă atunci când sunt ignorate, femeia pleacă atunci când îi spui constant că maică-ta face mâncare mai bună ca ea (am eu o replică aici dar nu pot să o dau pe scris), că sor-ta e mult mai ce vrei tu pe toate planurile, că pisi de la conta se îmbrăca super sexy, nu așa ca ea. Și noi ne uităm dragule după alții, dar atât. Dacă ai de gând să mi-o ridici pe alta în slăvi non stop, te rog frumos să pleci la ea. Serios, nu mă deranjează că te uiți, dar nu prea aș vrea să știu ce i-ai face și ce i-ai drege. Că după aia, dacă îți spun și eu, s-ar putea să nu îți placă.p.s. să știți și voi că femeile pleacă târziu. De obicei pleacă atunci când au încercat de multe ori să rezolve diverse probleme și au ajuns la concluzia că nu mai pot face nimic. Atunci pleacă.
    p.s.2. sunt sigură că am uitat niște chestii, dar sunteți libere să completați voi, fetelor.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *