Aseară am fost la avanpremiera filmului “Me before you” iar cu o săptămână înainte, la invitația fetelor de la RanEvents, ne-am strâns o gașcă de fete, la Victorian Rose, un loc absolut de poveste, să dezbatem tema iubirii. Eu zic că au vrut să ne pregătească pentru un film cu o încărcătură emoțională foarte puternică.

Cartea nu am citit-o. Încă. În schimb, acum vreo 2 ani mi-a atras atenția titlul unei alte cărți “Ultima scrisoare de dragoste”, tot de Jojo Moyes. Cartea are vreo 450 de pagini și recunosc că, la ultimele cinci, m-am jelit. Așa că aseară, când am plecat spre film, intuind ce mă așteaptă, mi-am luat șervețelele după mine. Nu o să vă dau detalii despre film pentru că nu îmi place să stric surprizele, așa că vă las trailerul mai jos.

Ce vreau să spun este ce am înțeles eu de aici. O fi bine, n-o fi bine, rămâne de văzut.

Am înțeles că iubirea apare când te aștepți mai puțin. Am înțeles că degeaba te grăbești, iubirea vine la timpul potrivit, vine când ai nevoie de ea și mai ales vine când ești pregătit să o primești. Am înțeles că, dacă te grăbești, s-ar putea să confunzi iubirea cu altceva – cu o nevoie mai ales și să nu îți dai seama că ești într-o rutină scăldată de o falsă siguranță și stabilitate. Am înțeles că, atunci când recunoști iubirea, e foarte important să ai curajul să o primești. Indiferent de cum a fost înainte. Fără frică de trecut, fără frică de viitor, să te bucuri de fiecare moment din prezent. Am înțeles că atunci când iubești faci totul pentru celălalt iar celălalt poate face la fel sau nu. Este alegerea fiecăruia. Însă iubirea aia frumoasă este când fiecare dă totul pentru fericirea celuilalt. Atunci nu poate exista nimic greșit. Am înțeles că iubirea vine în fel de fel de chipuri, în fel de fel de acțiuni, în fel de fel de fapte. Și e important să le accepți pe toate. Atâta timp cât îți face bine, este ce trebuie. Atunci când nu ești fericit, poți pleca. Am înțeles că iubirea stă în senzații și nu în făcut planuri, pentru că timpul este relativ și nimeni nu e nemuritor. Am înțeles că iubirea poate dura 6 luni sau 6 ani. Pentru cei mai norocoși poate dura o viață. Am înțeles că iubirea înseamnă libertate. Să îi dai libertate celuilalt și să crezi că nu va profita de ea ca să te rănească. Dacă a făcut-o, nu a fost iubire. Am înțeles că amintirile frumoase stau în senzații, zâmbete și timp petrecut împreună și nu în lucruri materiale. Pentru că cel mai de prêt lucru pe care îl poți oferi cuiva este timpul tău. E o parte din viață pe care o “consumi” pe cineva. Alege bine pe cine. Am înțeles că oamenii se pot schimba dacă au pentru cine și dacă își doresc cu adevărat. Cred totuși că e foarte important să ne schimbăm în primul rând pentru propria persoană. Am înțeles că nu vine nimeni să te salveze. Ești singurul care te poți salva, atâta timp cât chiar vrei asta. Am înțeles că oamenii din viața noastră vin și pleacă și e important să îi iubești atunci când sunt acolo, când îi ai, pentru că niciodată nu știi când va fi ultima dată. Am înțeles că fiecare este stăpân pe propria persoană și nimeni nu este obligat să “se chinuie” de dragul celuilalt. Am înțeles că avem cu toții o singură viață și suntem datori să o trăim cât mai bine. Am înțeles că este foarte important să spui tot ce îți trece prin cap, chiar și o prostie. Am înțeles că un zâmbet poate face minuni și poate însenina o zi. Am înțeles – curajul nu este absența fricii ci mai degrabă este înțelegerea că altceva este mult mai important decât frica.

Nu poți schimba oamenii. Poți doar să-i iubești.

Am devenit o cu totul altă persoană datorită ție.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.