Recunosc, din când în când mai sunt nervoasă. Ca aseară. Aseară m-am enervat pe oameni pe care nu-i cunosc. Nu-i aiurea? Eu sunt un om normal, cu nevoi simple. Spre exemplu, simt nevoia să înțeleg de ce oamenii fac lucrurile pe care le fac, spun ceea ce spun, gândesc ceea ce gândesc. Știu și înțeleg că e dreptul fiecăruia. Dar aș vrea să știu DE CE-ul.

Aș vrea să știu de ce tinerii din ziua de azi nu ies la vot. De ce sunt atât de falși, de ignoranți, de leneși, de miserupişti. Aș vrea să știu ce naiba e în capul unuia care dă 15 lei pe o cafea la mall și nu dă 2 bani pe viitor.

Aș vrea să știu când ne-am plafonat, când ne-am creat bula noastră virtuală, când ne-am decis să fim persoane asistate social, chiar dacă nu avem nevoie.

Aș vrea să știu care e motivul pentru care am devenit nepăsători și ce rezolvăm cu asta.

Aș vrea să știu de ce ne lăsăm în mâna altora.

Aș vrea să știu de ce s-a ieșit în stradă după Colectiv, să se dea jos PSD-ul, când asta s-a votat acum? Da, poate nu i-ai votat chiar cu mâna ta. Dar dacă nu ai fost la vot, i-ai lăsat pe ei să o facă pentru tine. Mai știți cine e Nicolae Bănicioiu? E nenea ăla care după Colectiv spunea că avem de toate, când nu aveam nimic. Ei bine, nenea asta era pe listele PSD. Bună ziua, domnule Bănicioiu. Să vă fie următorii 4 ani după sufletul dumneavoastră.

Aș vrea să știu de ce ne-o facem cu mâna noastră. De ce după ani de comunism, revoluție, executări și morți, când în sfârșit, în anul 2016 ai toată informația, tehnologia, metodele și mai ales experiența de viață proastă sub aceeași conducere, tu tot acolo rămâi? Că victima cu agresorul.

Aș vrea să știu de ce nu miști un pai, pe principiul “oricum nu se schimbă nimic”. Băi nene, cât de găină să fii să crezi că o masă de oameni nu poate schimba nimic? Revoluția aia s-a făcut cu oameni. Ciorba aia pe care o mănânci, o face mămică-ta. Nu pică din cer! Cineva pune mâna să facă. Așa se întâmplă lucrurile. Așa se construiesc orașe, spitale, autostrăzi și ciorbe. Mișcă-ți curul și pune mâna!

O știți pe aia cu “hai să dăm mână cu mana”? Nu e despre nunți! Nici despre cluburi!

Aș vrea să știu dacă poți trăi cu uleiul și făina aia, timp de 4 ani. Aș vrea să știu din ce motiv votezi trandafiri de 27 de ani. Aș vrea să știu cât de bine îți este, de ce nu faci nimic și dacă crezi că îți meriți soarta. Pentru că eu nu o merit pe a ta.

Aș vrea să știu ce e în capul cuiva care votează penali, anchetați sau personaje deja după gratii. Mi-aș dori tare mult să înțeleg. Aș vrea să știu cum de există oameni care iau apărarea zeului Burnei pe motive de “medicii au salarii mici”. Știu, mă, că sunt mici. Că știu ce salariu are și mama și sor’mea. Dar asta au ales să facă. Și nu numai că își fac foarte bine treaba, ba mai fac și în plus. Pentru că pun oamenii și viețile altora mai presus de sistemul de kkt din țara asta. Sistemul ăsta pe care îl tot votați voi.

Aș vrea să știu cât o mai ținem cu “merge și asa” când se moare în cluburi, se moare în spitale, se moare într-o groapă în asfalt. Știți că dacă noi murim pe capete, nu mai au ăștia pe cine să conducă? Cine să plătească taxe? Cine să cotizeze?

Aș vrea să știu de ce suntem o nație de oi habotnice, care slujesc și votează, care se închină și aplaudă hoții. Știu că am obosit cu toții. Și ăia mici și ăia mari. Și ăia tineri și ăia bătrâni. Dar altă variantă decât înainte, nu există. Și dacă ați fost în stare să-l dați jos pe Nea Nicu, acum ar trebui să fie mai ușor. Trebuie doar să ieșiți pe ușă. Pentru voi, pentru noi, pentru ai voștri, pentru copii, pentru cine vă veni. Egoiştilor!

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *