andra nistor hostgate

M-am trezit de câteva ori pusă în fața întrebării “Păi cum nu îl cunoști pe X? Că sunteți bloggeri de nșpemii de ani!” Well, eu nu sunt chiar de nșpemii de ani în lumea blogurilor, dar sunt ceva ani de când scriu. Iar faza și mai funny este că nici măcar nu a fost ideea mea. L-am primit cadou. Dar acum pot spune că este unul dintre cele mai inedite cadouri ever.

Foarte rar am spus povestea începutului. Aveam de gând să o scriu la un moment dat și pare că momentul a venit acum. Acum 10 ani lucram la România liberă, la vânzări publicitate și din când în când (destul de rar) mai stăteam la o poveste pe afară (și) cu colegii din redacție. Nu știu cum era la alți publisheri, dar la noi nu numai că nu exista prietenie între vânzări și redacție, ba ne mai puneam și piedică dacă aveam ocazia. În fine…eram și noi mici și prostuți. Așa, și din vorbă în vorbă, aflu că unul din colegii din redacție mai scrie pe un site de, cum să zic eu – lifestyle, relații, – din ăsta de fete. 

Am intrat ca omul curios să văd ce scriu oamenii acolo și am dat de un articol care m-a enervat puțin pentru că ilustra o perspectiva foarte greșită din punctul meu de vedere. Era ceva despre femeile independente și era fix scris de colegul. I-am dat un mesaj unde am început eu să îi explic de ce nu e cum a zis el și cum e de fapt. M-a întrebat dacă nu vreau să pun toate astea într-un text ca un drept la replică și să îi trimit. Țin minte că am ajuns acasă încă deranjată de ce scrisese, am scos laptopul, am atacat tastatura ca pisica aia din gif și i-am dat sent. M-a sunat să mă întrebe dacă eu l-am scris pentru că “e un text foarte bun și ai zis că nu ai mai scris niciodată”. Nu am crezut că vorbește serios despre textul meu, dar am zis că da, eu l-am scris și nu e mare lucru. E doar o părere personală pusă pe foaie. M-a întrebat dacă sunt ok să îl publice pe site. 

Și așa am scris primul text din viața mea. Fără să știu că vreau să scriu. Fără să vreau să fie publicat undeva. Voiam doar să explic o situație. Mi-a scris după două zile și mi-a zis că textul meu făcut 25.000 views. Eu lucram pentru print. Noi știam cu tirajul, BRAT-ul și SNA-ul, habar nu aveam ce înseamnă online, views și unici. Mi-a zis “ca să înțelegi ce înseamnă 25.000 views, să știi că noi la 5.000 luăm bonus.” Apoi m-a întrebat dacă vreau să scriu săptămânal. Am scris pe site-ul acela (care între timp s-a închis) vreo doi-trei ani în fiecare săptămână. For free. Nu m-aș fi gândit vreodată că m-ar plăti cineva pentru asta. Apoi am schimbat funcția, au venit alte responsabilități, mai mult de lucru și nu am mai avut timp. Am renunțat la scris. 

Eram în săptămâna cu Crăciunul la cafeneaua noastră cu doi dintre foștii colegi (care între timp mi-au devenit și foarte buni prieteni). Eu plecasem de câteva luni la o altă companie, dar ne-am văzut la depănat amintiri. După multe cafele și prăjituri îi văd pe amândoi cum zâmbesc pe sub mustăți și îi aud “ți-am luat cadou de Crăciun. E un domeniu. Nu ai mai scris demult și chiar scrii bine. Dar nu pentru alții. De acum scrii la tine. Ți-am luat andranistor.ro cu hosting, cu tot ce trebuie, accesul la cpanel e super simplu, te învățăm noi. Tu doar te reapuci de scris.” 

V-am povestit asta pentru că cei de la HostGate s-au lansat pe piața de găzduire web cu servicii premium (în special în zona de customer support 24/7, ceea ce e foarte important) și au un concurs pentru bloggeri. Concursul se desfășoară în perioada 04.04 – 28.04 2022 și are trei premii, totalizând 5000 de lei. Extragerea câștigătorilor se face prin random.org, iar întregul proces va fi publicat pe blogul zoso.ro, prin intermediul unui video, pe data de 30.04.2022. Toate articolele eligibile vor intra la extragere. 

Cum vă înscrieți la concurs și care sunt condițiile? Întâi de toate, trebuie să redactați și publicați un articol, pe blogul personal, cu tema „experiențe în hosting”. Articolul trebuie să aibă minimum 1000 de caractere și să conțină/includă obligatoriu 2 link-uri do follow către https://hostgate.ro, cu ancorele „găzduire”, și „găzduire web”. De asemenea, este necesar ca blogul vostru să fie activ (să fie publicat cel puțin un articol/lună) și să aibă o vechime de minimum 12 luni. Tot ce aveți de făcut este să intrați pe pagina campaniei, să vedeți condițiile de participare și să scrieți articolul de minim 1000 de semne pe blogul propriu.

Photo by Arnel Hasanovic on Unsplash

Articolul face parte din campania HostGate – Hosting Experience.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *