O sa incep direct. Fara intro de data asta. Avem nevoie de confirmari pe toate planurile.

Avem nevoie de confirmari la job: nu vrem sa stim daca ne-am facut treaba bine, mai degraba sa auzim ca suntem apreciati, ca suntem indispensabili, ca firma o sa moara fara mana noastra de ajutor.

Avem nevoie de confirmari in relatiile de prietenie: ca suntem cei mai haiosi, cei care dam sfaturile cele mai bune, ca facem cadourile cele mai dragute, cei pe care toata lumea se poate baza; prietenia cu altii n-ar fi la fel ca prietenia cu noi.

Avem nevoie de confirmari in relatie: ca nu o sa ne inselam niciodata, ca nu o sa ne mintim, ca o sa ne iubim toata viata, ca tu nu o sa te uiti dupa fundul alteia iar eu nu o sa zambesc altuia.

Da, avem nevoie de confirmari. Poate pentru a ne asigura, la nivel mental, ca totul va fi bine. Ori pentru propriu nostru orgoliu, sa putem afirma ca noi suntem cei mai cei.

Altceva nu inteleg. Nu inteleg de ce simtim nevoia sa adresam intrebarea asta: „de ce ma iubesti?”

Tu de ce iubesti pe cineva? Poti iubi pe cineva pentru ca e destept/inteligent? Eu cred ca asta e admiratie. Poti iubi pe cineva pentru ca are o stare materiala buna, o casa, o masina, o vila cu piscina? Eu cred ca asta e interes. Poti iubi pe cineva pentru ca iti ofera o siguranta a viitorului? Poti iubi pe cineva pentru ca este frumos/a? Poti iubi pe cineva doar pentru ca te iubeste?Poti iubi pe cineva pentru ca te iarta? Poti iubi pe cineva pentru ca este atent/a cu tine, te rasfata, iti face toate poftele? Eu cred ca astea sunt nevoi pentru care inca nu am gasit cuvintele potrivite.

In momentul in care nu am avut nici un raspuns de genul celor pe care vi le-am enumerat mai sus, am stiut ca iubesc. Poate suna urat sa iti raspund ca nu stiu de ce te iubesc. Cand am iubit am facut-o fara motive, fara argumente, fara justificari. N-am stiut de ce dar am stiut ca. Nu pentru fizic, nu pentru pectorali, nu pentru masina, nu pentru casa, nu pentru functie, nu pentru inteligenta, nu pentru siguranta (oricare ar fi ea). Asta inseamna sa iubesti. Cand nu stii de ce si pentru ce.

Stii doar ca iubesti. Indiferent de bun sau rau, de frumos sau urat, de asemanari sau deosebiri, de bine sau rau. Indiferent de cum, cat si unde,  indiferent de siguranta sau nesiguranta viitorului, indiferent de promisiuni sau complimente. Indiferent daca iubirea asta iti face bine sau rau, indiferent daca te vrea sau nu, indiferent daca pleaca sau sta, indiferent daca te iubeste in liniste sau in gura mare, indiferent daca maine mai e acolo sau nu.

Pentru mine asta este iubire. Sa nu ai motive si explicatii si totusi sa explodezi. Asa stiu sigur ca nu e doar admiratie, nu e doar atractie, nu e doar respect,  nu e doar  rutina, nu e doar obisnuinta.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.