În ultimele trei zile am asistat la ceva țeavă spartă. Știți melodia aia cu “It’s raining men” ei bine, cam așa a fost și la mine zilele trecute. Ori s-a spart o țeavă cu bărbați pe undeva, ori au citit vreun articol de-ale mele (ceea ce nu cred, pentru că săptămâna trecută am tot scris despre povești de dragoste și bărbații nu citesc din astea) ori mă gândesc că mi-a făcut careva vreun post sponsored pe facebook. Ideea e că am primit o duzină de invitații la cafea. Și nu numai. La un momentan dat, déjà m-am enervat puțin și am scris textul asta. Mi se pare absolut normal că omul e dator să încerce, fiecare are metoda lui de abordare, mai cu bun simț, mai directă, mai fără bun simț sau mai alambicată.

Nu prea aveam de gând să scriu despre asta, dar m-a împins necuratul și aici mă refer la Mihai Vasilescu care, atunci când i-am povestit ultima metodă de agățat pe facebook mi-a zis leșinat de râs “Dă-mi printscreen! Dă-mi printscreen!”

Deci să vă zic povestea. Nu prea am vrut să o scriu că nu fac din astea, dar ținând cont că unii întrec măsura și spun chestii care nu își au locul, am zis să ne distrăm. Că e luni. Și lunea trebuie îmbunătățită prin orice mijloace. Deci, vă las mai jos discuția cu unul din băieții de pe facebook.

El – Bună. Mi-aș dori să te cunosc.

Eu – Cum așa?

El – Pentru a testa o potențială compatibilitate în vederea unui angajament de lungă durată.

Eu – (pauză. eram leșinată de râs)

El – I hate losing time, that’s why I’m very straight forward.

Eu – Foarte bine. Asta este și părerea mea.

El – Mă interesează cel mult câteva detalii minimale despre tine, după care cred că cel mai bine ne cunoaștem face to face. Cum ar fi de pildă câți ani ai, ce înălțime ai, în ce zonă stai, dacă locuiești singură sau nu și cu ce te ocupi.

Eu – Primele două le înțeleg. Dar restul?

El – Mai mult decât atât, sunt suprasaturat de date-uri, de aceea îmi doresc să dăm skip la niște pași. Poți să-mi spui ce vrei tu despre tine, eu ți-am trasat doar niște guidelines. Whatever crazy ideas you might have în mind, you can share them with me. Oricum, pari o tipă serioasă, rațională și analitică la prima vedere, ceea ce este bine.

Eu – Bine, hai să îți dau niște răspunsuri. Am 31 de ani, 1.80 înălțime, fac marketing și sunt într-o relație foarte mișto. Și da, sunt serioasă și analitică. ( Aici mi-a sărit Mihai Vasilescu în cap – de ce i-ai dat detalii?? Răspuns – pentru că, orice om care știe să citească vede pe facebook în ce an sunt născută și după o simplă scădere poate afla că am 31 de ani, iar despre înălțime scrie într-o grămadă de articole, inclusiv la secțiunea About)

El – Totul sună foarte compelling, mai puțin partea cu relația mișto. Pare un blocker major.

(L-am anunțat că da, într-adevăr este, deci nu e cazul de ieșit la sucuri, după care, era cât pe ce să încetez discuția când mi s-a arătat. Ce? Uimirea, râsul cu lacrimi, șocul, perplexul, you name it )

El – Nu am avut niciodată amice de sex feminin, toate fetele pe care le-am cunoscut și cu care am ieșit au reprezentat un scop în sine. Am ieșit doar pentru dating. Pentru a îmi face o prietenă.

Eu – Mi se pare foarte bine că știi ce vrei.

El – Da și vreau să spun că chiar câtă vreme am avut un scop clar și am fost foarte inflexibil în a irosi timpul de pomană, tot am sentimentul că am irosit suficient timp ieșind la mai bine de 300 de date-uri overall. Cu o rată de conversie infimă în ceea ce privește un angajament de lungă durată.

Eu – O Doamne!!

El – E oarecum sinonimă cu rata de conversie din imobiliare. Pe de altă parte, e de neînțeles cum rata de conversie la sărut la prima întâlnire este undeva pe la 70%, nu-mi dau seamă ce se întâmplă ulterior astfel încât clientul nu finalizează procedura de check ouț.

Eu – Operativ și commercial. Și ce nu merge la date-urile alea?

El – Asta și fiindcă din păcate întâlnesc din ce în ce mai puțină sensibilitate și empatie la femeile cu care ies par foarte similare, aproape că aș putea să le compar cu un commodity.sunt diferențe doar de formă, nu și de fond și din păcate pe plan sentimental nu îmi doresc să mă adaptez situațiilor, ci îmi doresc să întâlnesc pe cineva compatibil cu mine. Habar n-am ce nu merge, poate faptul că nu sunt un bun seducător și sunt foarte direct. Nu sunt misterios și indiferent. Din păcate în ultima vreme nici măcar nu mă mai pot lăuda cu lead-uri calitative. Sunt într-o pană de idei, nici nu mai știu cu cine să mai ies. Asta lăsând la o parte faptul că am din ce în ce mai puțin chef pentru asta. Nu neapărat, cred că le place mai degrabă să reprezinți o provocare pentru ele.

Eu – Depinde de personalitatea fiecărui om.

El – Ori eu nu urmăresc asta. Fiindcă nu îmi doresc să devin un profesionist al seducției. Vreau doar să întâlnesc pe cineva care să mă placă așa cum sunt. Fără să apelez la trucuri sau șiretlicuri care nu m-ar face fericit. Chiar dacă ar putea îmbunătăți rata de conversie. Ar fi doar un mecanism/automatism, nu un proces generator de fericire.

Eu – Și lucrezi în online advertising? Că prea o ții cu generare și conversie.

(Blablabla, chestii neinteresante cu cuvinte pompoase incluse. După care vine al doilea moment culminant)

El – Poate îmi recomanzi și mie o gagicuță interesantă. Sincer, mi se pare suficient de mare efortul să ies la date, măcar să nu mai fie nevoie să le caut. E istovitoare toată munca asta de research.

Eu – Doamneee. Păi și atunci de ce te mai chinui?

El – Fiindcă m-am săturat să fiu single. Și nu pică nimic din cer. E o muncă.

Eu – Vrei să îți spun părerea mea?

El – Poți să îmi spui, deși s-ar putea să se dovedească redundantă. Pe de altă parte, m-ai ajuta dacă mi-ai oferi niște lead-uri de calitate ale unor țipe single pe care le cunoști. Ceva de genul mi-aș dori, adică o tipă așa ingenuă, cu privire de căprioară.

După asta mi-a trimis nici mai mult, nici mai putinde 13 poze cu…probabil fosta sau whatever. L-am anunțat că nu sunt nici peste, nici cupidon și nici recrutor iar lead-uri furnizez pe un salariu pe măsură. În fine, a început băiatul să-și ia puțin nasul la purtare, pentru că, la 27 de ani ai impresia că ești mamal și tatăl zeilor și i-am sugerat frumos, după care mai apăsat, să încheiem discuția că nu e cazul să ne permitem mai multe. Nu vă las și restul conversației pentru că (încă) nu e cazul. Dar, cu cât ne luăm nasul la purtare mai mult, cu atât ar trebui să fim pregătiți să suportăm și ce vine. Acțiune și reacțiune, moncher.

Ce am înțeles noi de aici-prima dată? Că marketingul face bine. Dar dacă ai impresia că un specialist costă mult, stai să vezi cât te costă un incompetent.

Ce am înțeles noi de aici-a doua oară? Că atunci când vrei să te bagi în seamă, ai putea să faci un research minim. Cum ar fi să nu întrebi cum te cheamă, câți ani ai și alte tâmpenii. Pentru că dacă nu ești nici orb, nici analfabet, ai putea citi la About-ul de pe facebook.

Ce am înțeles noi de aici – a treia oară? Că nu e bine să te dai cocoș decât dacă ai chintă royală în mână. Poți să mergi la bluf cât vrei dar ține cont că s-ar putea că celălalt să aibă cărți mai bune. Că femeile de peste 30 de ani nu se impresionează la fel că alea ieșite de pe băncile liceului.

Ce am înțeles noi de aici – a patra oară? Că dacă ești sătul de date-uri și nu îți dorești să impresionezi pe nimeni și declari sus și tare că ești sătul de munca asta, ar fi mai bine să stai acasă și să joci un Counter Strike sau ce se mai joacă copiii din ziua de azi.

Ce am înțeles noi de aici – a cincea oară? Că dacă ai învățat niște cuvinte grele de genul “ generare, automatism, rată de conversie, lead-uri” nu trebuie să le folosești în aceeași propozie cu “gagici, date-uri, single” pentru că ai putea foarte bine să zici “omlette du fromage”. Măcar e funny. Și cineva care chiar lucrează în domeniu nu rămâne perplex de inteligența ta ci s-ar putea să leșine de râs.

Cred că mai voiam să spun ceva dar jur că nu mai știu. Râd cu lacrimi de câte ori îmi aduc aminte de discuția asta. Sper să vă distrați pe cât m-am distrat și eu. Bine, eu m-am și enervat la un moment dat pt că ăștia mici nu prea își cunosc lungul nasului. Ce voiam să vă întreb? Voi ce ați înțeles de aici? Sau voi cum agățați pe facebook? 

 

11 replies
 1. Iobagul
  Iobagul says:

  Deci mortal pacaliciul si sunt sigur ca si continuarea e pe masura! Dar avand in vedere ca nu am dreptul ca cititor strain de persoanele in cauza sa pretind mai mult si pentru ca nu vreau sa imi iau nasul la purtare prin indrazneala, ma multumesc sa imi imaginez

  Reply
  • andra.nistor
   andra.nistor says:

   :)))))) sincer nu am vrut sa pun si continuarea ca sunt o doamna :))))). ramane de vazut daca se hotaraste mihai vasilescu sa scrie el. ca el nu are probleme de “domnie” 😛

   Reply
 2. Alexandru
  Alexandru says:

  Mai grav e ca nu stii niciodata cine se afla in fata monitorului.Mie nu mi se pare deloc ca ar vrea sa agate, ci mai degraba ca incearca sa convinga ca e cult si stie cuvinte misto.Poate fi un peste,un violator,un criminal,unul care face trafic de persoane…Poate fi orice si oricine…Informatii de genul “unde stai” “esti singura ” etc imi dau de gandit.Poate ar trebui sa povestesti lucrurile astea acolo unde trebuie ,pentru ca sigur isi va gasi naive care sa- i cada in plasa.

  Reply
  • andra.nistor
   andra.nistor says:

   pai asta incercam sa fac. sa spun niste lucruri care se intampla si despre care unii oameni nu vor sa vorbeasca. asa am aflat apoi ca mai vorbise si cu altele si in timp ce ma ruga sa sterg coversatia primeam prinscreen-uri de la alte tipe. fix asta incercam sa expun. ca exista oamenii astia pe care daca nu ii expui, vor continua sa faca treaba asta la infinit si in momentul in care vor gasi niste fete naive, nu se stie ce se poate intampla

   Reply
   • Alexandru
    Alexandru says:

    Eu ma refer la politie.Sigur exista un departament care se ocupa cu astfel de cazuri suspecte.Din pacate,desi in ziua de azi ,accesul la informatie este atat de facil ,tot mai multe femei si copii cad victime unor astfel de indivizi.

    Reply
  • Alexandru
   Alexandru says:

   Eu ma refer la politie.Sigur exista un departament care se ocupa cu astfel de cazuri suspecte.Din pacate,desi in ziua de azi ,accesul la informatie este atat de facil ,tot mai multe femei si copii cad victime unor astfel de indivizi.
   Esti o tipa desteapta, astfel incat sa nu cazi in plasa stupiditatii cu ” sterge,te rog,ca vede mama …” Era important sa stergi comentariile pt ca altfel ii distrugi credibilitatea in fata potentialelor victime…Oricum,daca nu reclami cazul,o sa-si faca un alt cont si va incepe o alta vanatoare…

   Reply
 3. Cătălin Pop
  Cătălin Pop says:

  Nu trebuie să înveți mai nimic din ce a zis omul. El aplica o metoda de speed seduction la care are si o rata de conversie, la fel ca la telemarketing. Poate să spună aceleași lucruri ușii de la șifonier, nu are importanta.
  Vrea să te validezi in fata lui, vrea sa îl urmărești, vrea sa îl găsești interesant și unic.
  Trebuia să lupți pentru el. He was the prize.
  Dacă ai fi ieșit cu el ar fi luat-o de nebun înainte pe strada, pentru că el se grăbește. E (desigur) self employed (preda seducția, desigur) si, pe lângă business mai are încă 3 date-uri simultane și în același timp, iar el a venit să se vadă cu tine. Feel special yet?
  Apropo, folosește articolul asta în “pledoariile” de pe Facebook. Cică a întâlnit o bloggerita. That’s how I got here

  Reply
  • andra.nistor
   andra.nistor says:

   Hahaha. Am ras cu ușa de la șifonier și cu toate analogiile. Bun așa. Ma bucur și ca a întâlnit o bloggerita. Sper ca nu m’a întâlnit și în realitate pentru ca eu nu l’am văzut și asta ar însemna stalking. Si mai sper ca a invatat sa nu mai faca asa ceva. Bine ai venit. Nu mai contează cum ai ajuns 🙂

   Reply

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] de ani care nu știe să-și vadă lungul nasului. Și tot am fost o doamnă. Am scris despre asta AICI și AICI.  Stând la povești cu Mihai Vasilescu și povestindu-i faza îmi zice “ băi, așa […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *