Stim deja ca familia nu ti-o poti alege dar prietenii….aici e alta treaba. Prietenii aia de suflet, de obicei ii poti numara pe degetele de la o mana. Dar daca esti intr-adevar norocos …ai degete si la picioare .

Prietenii sunt oamenii aia pe care s-ar putea sa nu-ti aduci aminte exact circumstantele in care v-ati cunoscut sau ce anume v-a legat dar stii ca acum nu va mai dezlega absolut nimic. Prietenii sunt oamenii aia care sunt langa tine la bine si la greu. Cateodata sunt mai mult decat familia sau decat iubitul. Spun asta pentru ca prietenii sunt singurii pe care nu-i menajam cand avem o problema. Sigur …cu familia impartasesti mai mult bucuriile decat tristetile (au si ei destule pe cap, nu le mai spun si pe ale mele).

Prietenii sunt oamenii aia care te-au vazut cand radiai de fericire si te-au vazut cand te tavaleai pe jos de durere. Te stiu cu bune si cu rele si te iubesc in continuare. Sunt acolo langa tine si stii ca nu vor pleca. Sunt oamenii de care nu te ascunzi niciodata. Le poti spune orice si nu te vor judeca niciodata. Asta nu inseamna ca iti impartasesc toate opiniile si convingerile insa vor fi acolo pentru tine cand ai nevoie de ei.

Sunt mai mici sau mai mari, femei sau barbati, i-ai cunoscut la gradinita sau la facultate, la munca sau prin alte cunostinte. Nu i-ai ales pe anumite criterii dar v-ati conectat din diverse motive. Pana la urma toate se intampla cu un motiv.

Prietenii sunt oamenii aia pe care ii neglijezi cand ai o relatie noua si nu ii mai suni o luna intreaga pentru ca stai sa-ti numeri fluturii din stomac. Si ei te lasa in pace si nu se supara. Se bucura pentru tine, dupa care te scot cu forta din casa si te duc la o cafea. Prietenii sunt oamenii aia cu care,  chiar daca nu vorbesti zilnic, saptamanal, sau poate nu ii vezi cu lunile din cauza distantei , poti sa reiei o discutie exact de acolo de unde ai lasat-o fara niciun fel de problema.

Prieten este el, care s-a infiintat la birou de 1 martie cu un frumos buchet de flori, si cand i-am spus ce m-a dus capul sa fac, mi-a zis ca sunt proasta. Si nu m-am suparat. Avea dreptate. Prieten este el, care s-a ridicat din pat la 5 dimineata sa ma duca la spital cand nu stiam pe cine sa sun si sa spun ca mi-am rupt piciorul. Prieten este cel care te duce departe de lume cand vede ca nu mai poti si nu te intereaba ce s-a intamplat. Doar e acolo pentru tine. Prieteni sunt cei care comploteaza sa-ti fie bine atunci cand tu te impotrivesti cu toata puterea. Prieteni sunt cei cu care vezi un film – tu la un capat al firului si ei la un altul – si plangi sau razi, depinde de film. Prieteni sunt cei care sunt in stare sa iti schimbe ochii plansi in lacrimi de ras. Prieteni sunt cei care iti dau zapada de pe scari si iti spala vasele cand tu ai plecat 10 minute pana la magazin sa iei o sticla de vin.

Prietenii sunt aia care iti spun verde in fata si obiectiv tot ce nu vrei sa auzi. Prietenii sunt, cred, singurii oameni de pe pamant care nu iti cer nimic inapoi. Dar le dai, pentru ca merita. Sunt oamenii aia langa care nu conteaza locul, bugetul din portofel, hainele de pe tine,functia. Prietenii sunt cei care iti asculta a suta oara prostiile si nu comenteaza. Poate doar iti mai dau una peste ceafa sa te trezesti din visare sau din cosmar.

Prietenii sunt cei care au fost langa tine la bine si la greu. Iar cei adevarati sunt aia care au ramas acolo in continuare. Prietenii sunt cei care se hranesc cu fericirea ta si pe care ii macina supararile tale. Prietenii nu vor fi niciodata overrated (aici o sa se simta cineva). Prietenii sunt aia cu care poti sa fii nebun, penibil, sa te dai in spectacol, sa canti in masina fara sa iti pese ca se uita lumea cand stai la semafor, pe care sa ii mazgalesti pe fata in timp ce dorm si sa le pui servetele in par. Prietenii sunt aia cu care te dai in toate masinutele si gargaritele din parcul de distractie, te plimbi pe faleza si mananci un mic imbrcat de nunta si uiti sa ajungi la biserica unde era evenimentul.

Prietenii sunt aia care iti pun porecle tampite si te striga in gura mare in mall si te bufneste rasul cand se uita lumea la tine. Prietenii sunt aia care comploteaza la surprize tampite pe care cheltuie banii aiurea de dragul rasului de dupa. Prietenii sunt oamenii aia care spun cele mai penibile intamplari ale tale si n-ai cum sa te superi pe ei.

Prietenii sunt aia care, desi au si ei probleme, te cearta pentru ca nu le-ai spus problemele tale. Prietenii sunt aia care iti dau mesaje de control sa vada daca esti bine cand nu mai stiu nimic de tine. Prietenii sunt aia care iti spun din secretele sexului opus si iti atrag atentia ca nu stii de la ei

Prietenii sunt mai vechi sau mai noi. Importanti toti! Si ma bucur de ei ( si sper ca si ei de mine) de cate ori avem ocazia. Cred ca niciodata nu spunem destul “te iubesc” atunci cand iubim, cred ca niciodata nu suntem destul de recunoscatori atunci cand avem pentru ce. Poate ma repet dar ar trebui sa apreciem mai mult lucrurile mici si simple. Nu cred ca aprecierea si “multumesc-ul” se subinteleg.

Baiiii, sunteti geniali!! Va iubesc machsimmm!!!

 

Foto : Laura Zalenga

1 reply

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] colaborator. Funcția asta vine cu diverse. Pentru fiecare înseamnă ceva. Pentru mine înseamnă asta. Și da, am […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *