Băi, mi-or spune mie unii “Heil” dimineața, dar am și eu un punct sensibil. Nu e la călcâi. E la all the little things. Nu la cele programate  și nici la zile de sărbătoare ci la zile din alea neprogramate în care te trezesti cu un curier pe care nu-l astepți. E la zile din alea când te deprimă vremea urâtă de afară, când ai un milion de ședințe și de treabă și nu apuci nici să mănânci și trăiești doar cu smoothie-ul făcut de dimineață, o verzitură de lapte de migdale cu banană și niște spirulină.

Cam așa a fost astăzi. Până când m-a sunat un curier pe care nu îl așteptam și mi-a livrat un pachet surpriză. De la Ramona Oncescu. Cu care chiar vorbeam la telefon în momentul ăla și puneam la cale un proiecțel frumos. Și i-am spus “Honey mă sună un număr necunoscut. Te sun după aia”.
Bine…”dupa aia”, când am sunat-o, am certat-o pentru că mi-a curs puțin rimelul. Pentru că da, m-am jelit puțin. Doamneee…la unele lucruri sunt chiar sensibiloasă. Adică eu aș putea lejer să plec la război și să tai în stânga și în drepta, dar când vine vorba de surprize pe nepusă masă, sunt praf la feeling.

Povestea pe scurt este cam așa. Făcusem în weekend un articol pentru One World România în care spuneam că mă mut în țări mai calde. Dacă nu l-ați citit, ăsta e “Am apucat să vă zic că mă mut?” Și cum Ramona este la fel de sensibiloasă ca mine, s-a apucat să îmi scrie o scrisoare de la revedere.
Deci m-am trezit cu pachetul surpriză, împachetat cu maaaare grijă, ca de altfel toate lucrurile pe care am văzut că le face femeia asta frumoasă.

Iar eu m-am apucat să despachetez cu mare grijă.

Și era o scrisorică. Scrisă de mânuță așa cum ne place nouă.

Și după scrisorică, cea mai minunată și veselă coroniță. Cu soare și mare și scoici și suflet.

Și finalul

I-am spus și ei la telefon, vă spun și vouă. Surprizele frumoase vin atunci când nu te aștepți, atunci când nu le programezi, atunci când e momentul. Dragă Ramona, nu mă mai face sa plâng! Nu e frumos! Saru’mâna. Am cuvintele aurite la mână de când le-am primit de la tine, anul trecut. Uite.

Iar cuvintele albastre, cu marea în suflet și cu scoica mea, vor sta la locul frumos de acasă.

Dacă încă nu știți lucrurile frumoase în care își pune sufletul Ramona, aruncați un ochi aici. Cuvinte aurite și suflet frumos.

Mulțumesc!

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *