Comanda Fresh

Eram în aeroportul din Amsterdam și așteptam păsăroiul cu aripi de oțel să mă aducă înapoi pe meleagurile de unde aparțin cu buletin. Am ajuns cu trei ore mai devreme că deh, nu știi dacă toată populația Europei e în același aeroport și vrea să plecați undeva împreună. Mi-am propus de când am plecat să fiu cuminte și să nu toc banii pe lucruri nenecesare, pentru că mi-am promis că pun bani de-o parte pentru mașină (despre asta într-un alt episod). Aici nu includem câteva albume de artă luate de la Rijks și Van Gogh Museum. Ei bine, și cum treceam eu agale pe lângă magazinele cu haine, parfumuri, cosmetice, gentuțe și tot ce bucură ochii domnițelor, am ajuns în fața unui magazin cu cărți. Îmi vine să zic librărie, dar nu știu dacă au librării în aeroport. La cărți nu pot să mă abțin niciodată. Jur. 

Faza funny este că acest articol nu este despre cărți. Nici despre călătorii. Nici despre vacanțe. Este despre cadouri. Spun asta pentru că după ce am stat vreo 20 de minute și am făcut inventarul cărților de acolo, am ales două și m-am îndreptat spre casă. Le-am plătit și după ce le-am băgat în rucsac, doamna de la casă îmi întinde un set cu mini produse de la un brand foarte iubit de gagici și spune “pentru dumneavoastră.” M-am uitat în stânga, m-am uitat în dreapta. Nu mai era nimeni. Am întrebat dacă era vreo promoție. Mi-a zis că cele mai frumoase cadouri sunt cele care te iau prin suprindere, la care nu te aștepți, de la cine nu te aștepți și mai ales fără motiv. Am plecat de acolo cu zâmbetul ăla de prost, știți voi, din ăla pe toată fața, de dacă n-am avea urechi chiar ar fi un zâmbet circular. 

Am ajuns la gate, am scos una din cărți, am văzut cadoul pe care tocmai îl primisem și am început să mă gândesc la toate cadourile pe nepusă masă venite random din partea unor oameni. Lucrurile astea mici reprezintă cea mai bună formă de a bucura pe cineva. De a-i pune un zâmbet pe față doar pentru că se poate, pentru că îi faci ziua mai bună. Ca să nu mai zic, că ori de câte ori omul își aduce aminte, o să zâmbească și o să se întoarcă la tine. 

Și cel mai mișto lucru e că nu este vorba despre ceva gratis. Este despre faptul că cineva s-a gândit la tine. Cineva s-a gândit să-ți facă o bucurie. Cineva s-a gândit să-ți ofere ceva fără niciun alt motiv decât ca să ai o experiență și o amintire frumoasă. 

Nu-mi aduc aminte aminte dacă treburile astea s-au întâmplat dintotdeauna sau am început noi să fim mai atenți la detalii între timp. Dar toate astea se strâng cu siguranță într-o pușculiță cu amintiri frumoase numită “atenția la detalii”. Ca atunci când hotelul la care te cazezi te întâmpină cu un cocktail sau un pahar de șampanie. Sau când pensiunea la care stai îți lasă în cameră o cutie cu dulcețuri făcute în casă și un bilet de bun venit. Sau când primești un voucher de ziua ta de la un magazin online la care îți faci cumpărăturile. Sau când mergi înfometat la restaurant și primești din partea casei un mizilic (ceea ce îmi aduce aminte de un restaurant din Brașov unde am primit jumări și ceapă roșie – îmi lasă gură apă fix acum). 

Mi-am adus aminte de toate astea pentru că cei de la Freshful oferă și ei un cadou de bun venit până pe 6 decembrie. Dacă nu ai mai comandat până acum de la ei, ai un voucher de 50 lei la prima comandă de minim 200 lei. Tot ce trebuie e să faci e să intri pe linkul acesta și să introduci codul ViataFreshful înainte de finalizarea cumpărăturilor.

Cred că nu mai trebuie să vă spun că găsiți o mulțime de variante de vită din aia bună despre care vorbesc eu încontinuu, nici nu mai spun de care. Sau niște somon sălbatic că mi s-a făcut o super poftă de ciorbă de pește din asta cum am mâncat în nordul Olandei. 

Știți deja că eu am o experiență bună cu Freshful din ziua în care s-au lansat și am dat comandă (fără voucher :)).  Ah, și încă o chestie care îmi place de mor este că poți face comandă inclusiv noaptea, dacă nu ai avut timp pe parcursul zilei, cu livrare dimineața. Ceea ce am și făcut sâmbătă la 1 noaptea când am aterizat. Știam că frigiderul chițăie și probabil asta urma să fac și eu a doua zi dacă nu făceam refill. Așa că zis și făcut. Am comandat la 1 noaptea cu livrare la 9 dimineața. Direct la micul dejun a ajuns domnul. 

Nu vă mai țin, că mi s-a făcut și foame după cât am scris despre mâncare.

Simplu, da? Click pe link, puneți codul ViataFreshful înainte de finalizare și așteptați curierul. În București și Ilfov, da? Să nu avem discuții!

Și dacă aveți pățanii frumoase cu welcome gift-uri în viața asta, lăsați un comentariu. Poate se inspiră lumea și facem un șir nesfârșit de cadouri.

Photo by Gareth Hubbard on Unsplash

Acest articol face parte din urarea de bun venit a Freshful pentru noii utilizatori.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *