Oamenii care au avut vreodată de-a face cu mine știu că sunt o doamnă. Și nu numai că sunt o doamnă. Sunt bună până la Dumnezeu, ajut pe oricine cum pot și fac totul pentru oamenii din jurul meu. Asta până mă iei de proastă, ești nesimțit sau treci anumite limite.

Așa a fost cu X, un copil de 27 de ani care nu știe să-și vadă lungul nasului. Și tot am fost o doamnă. Am scris despre asta AICI și AICI.  Stând la povești cu Mihai Vasilescu și povestindu-i faza, îmi zice “ băi, așa ceva chiar trebuie spus până la capăt și dacă nu o faci tu, o fac eu!” Și pentru că nu am vrut să scriu tot, i-am dat lui leapșa. Și a scris ASTA. Cred că este cel mai cuminte articol al lui. Dar are linkuri către prinstscreen-urile pe care i le-am dat. Tot pentru că sunt o doamnă, l-am rugat să șteargă numele dobitocului.

Ei bine, în discuțiile de ieri, au apărut mai multe persoane care se pare că au fost abordate de asta mic și cu nasul mare. Așa că, până la urmă, i-am dat numele pe facebook. După vreo 12 ore se sesizează asta mic (îi zic mic pentru că are 27 de ani și probabil același IQ) și începe să ne ia, pe mine și pe Mihai la cuvinte spumoase. Public. În comentarii. Că suntem niște bloggeri vai de steaua noastră, “ niște specimene de mahala, niște viermi obtuzi, limitați și jegosi”, că eu sunt o curvă arogantă iar Mihai un nf sau virgin, nu mai știu exact. Că toate femeile sunt “bagaboante” și dacă Mihai ar scrie mai puțin și ar ieși mai mult din casă ar vedea și el asta, în loc să stea să îmi ia apărarea.

Nici nu apuc să termin de citit comentariile, că Bubico le șterge. Ca să aflu că îi scrie în privat lui Mihai, politicos nevoie mare, să ștergem tot că a văzut mami și o tipă pe care el o iubește sau ceva. Eu leșin de râs când îmi zice Mihai și, după principiul “csf, n-ai csf” îi transmit că nu șterg nimic. Îmi dă Bubico mesaj cu rugăciuni și cereri de scuze că a fost mârlan, că îi pare rău că m-a făcut curvă, să ieșim la o cafea să ne înțelegem amiabil. Atâta politețe mai rar. În fine. O întreagă conversație pe care am arhivat-o bine în caz de nevoie.

Ce voiam să spun:

 • Când ești un mârlan prost și cu pretenții, nu ai dreptul să faci apel la faptul că “tu ești mai bună și mai matură ca mine, fii mărinimoasă și șterge ce s-a scris”.
 •  Când ai 27 de ani și începi să vorbești pe facebook cu femei pe care nu le cunoști, mai ceva ca la videochat, ai putea să conștientizezi că ești major și vaccinat și actele tale vor avea niște consecințe.
 •  Când mă întrebi dacă cumva mi-ai trimis poze nud (ca să mă exprim frumos), pentru că ai trimis mai multor tipe și nu mai știi cui, nu ai dreptul să îmi spui că vede maică-ta ce faci tu pe facebook. Bine Doamne că eu sunt una din alea la care nu ai trimis, că nu aș mai fi dormit bine vreo 3 luni.
 •  Când înjuri public pe facebook, nu ai dreptul să spui nimănui “acum șterge tot că vede mama și fata la care visez”. Știi ce e tare? Că tu ești singurul care a înjurat, care a jignit, care a scos lături pe gură, care a dat cu noroi după ce, tot tu ai avut un limbaj de videochat. Noi am fost și vom rămâne decenți, pentru că asta spune ceva despre noi, nu despre tine. Iar dacă printscreen-urile te jignesc, află că e scrisul tău acolo.

Nu-mi spune că a citit mămica “mizeriile alea”, pentru că sunt scrise de mâna ta. Iar noi nu “iți stricăm imaginea”. Noi doar am arătat-o. Când trimiți poze în fundul gol femeilor pe net, ți-o strici singur, copile! Dar, ce să zic, poate ajungi viceprimar, acum că a plecat Tudy.

Îmi spui să fiu eu mai deșteaptă că tine și să nu mă cobor la nivelul tău? Asta am făcut inițial. Dar nu ai apreciat. Ei bine, acum m-am pus la mintea ta, să ne oglindim puțin, poate așa te vezi și tu. E ok. Îmi place psihologia inversă.

Uite, am niște sfaturi, chiar dacă sunt “redundante” că tot îți plac cuvintele pompoase:

 •  Învață ce înseamnă decența, respectul și limitele.
 •  Învață că ce e pe net, acolo va rămâne.
 •  Învață să-ți vezi lungul nasului și că mai ai mult de mâncat.
 •  Învață că după majorat ești responsabil pentru acțiunile tale și s-ar putea să plătești pentru ele.
 •  Învață să nu mai spui că toate femeile sunt curve, că poate ai și tu o mamă, o soră, o verișoară.
 •  Învață să apreciezi bunul simț, răbdarea și politețea cuiva.
 •  Învață să gândești înainte să vorbești sau să scrii.
 •  Învață să fii în stare să spui în față oamenilor ce spui ascuns în fața unui monitor. Da, știm, toată lumea e Batman online și după aia ne milogim să ne facă alții curățenie în grajd.
 • Învață DECENȚA!

p.s.1 – politețea din mesajele de aseară nu se pupă cu injuriile și amenințările din mesajele de azi dimineață. Știi ce e psihopatia? E o tulburare de personalitate caracterizată prin angajarea în comportamente de tip antisocial, empatie redusă și control redus asupra propriului comportament. Știi care e principala emoție? Disprețul și sfidarea celorlalți, mascată prin sociabilitate și charismă.

p.s.2 – doamna mama lui Bubico (vezi, nu ți-am dat numele), aveți grijă de copilul dumneavoastră pentru că umblă liber pe net și este foarte indecent.

p.s.3 – pentru tipa care a apărut în discuțiile private : nu știu cine ești, pozele cu tine nu sunt publice și nu vor fi, sunt la mine în laptop (mi le-a trimis copilul ăsta, spunându-mi că vrea să îi găsesc o gagică așa ca tine, cu privire de căprioară). Dacă textul ăsta ajunge la tine, cum am înțeles că a ajuns și primul, te-aș ruga să ai grijă de tine și să stai foarte departe de oameni de genul ăsta. Tind să cred că asta déjà nu mai e o joacă, e patologic și nu aduce nimic bun. Ăștia sunt oameni cu probleme, narcisiști cu tendințe psihopatice (sună urât, știu) care chiar nu gândesc ceea ce fac și trag după ei mulți oameni care pică în această capcană.

Cam atât. Cap ou pas cap? Friend? Unfriend? Block?

But redemption is not for sale today!
Pentru că oamenii ăștia nu trebuie să umble liberi. Nu trebuiesc încurajați. Trebuiesc tratați!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *