Am citit un text frumos şi elegant pe Adevărul, cu motive pentru care să nu faci un copil, sau doi, sau cinci, sau câţi îţi permite buzunarul.

Disclaimer: nu am copii (încă), nu mi-a sunat ceasul biologic (încă), nu sunt de acord cu cei care fac mai mulţi copii decât pot creşte, nu cred nici că toată lumea ar trebui să facă copii. Cred că un copil ar trebui făcut doar din dragoste şi crescut să îi fie bine lui şi nu ca refulare a frustrărilor unor oameni nerealizaţi sau ne-stabili.

În altă ordine de idei, dacă cineva a avut atât de mult discernământ încât să scrie motivele de mai jos, zic că pot totuşi să încerc să le demontez puţin. Cu roşu. Că mereu mi-am dorit să fiu profă ca să pot corecta lucrările.

 1. Vei fi mai fericită şi sunt mai puţine şanse să suferi de depresie. Scrie undeva asta? Ţi-o garantează cineva? Nici fericirea şi nici depresia nu ţin de făcutul de copii. Poţi fi fericită sau depresivă dintr-o multitudine de motive. Şi totul porneşte de la mansardă. Hai să fim stabili psihic şi vorbim apoi.
 2. Dacă te căsătoreşti, vei avea o căsnicie mai fericită. Hai, mă, serios? Bine, dacă o luăm aşa, s-ar putea să ai o căsnicie fericită şi dacă nu te căsătoreşti. Sau s-ar putea să divorţezi după un an, doi, trei, douăzeci, cu copil sau fără, pentru că fericirea dintre doi oameni ţine strict de ei şi nu de terţi.
 3. Vei avea capacitatea mentală şi timpul necesar pentru a dezvolta o relaţie matură şi de calitate. Ahahahahahaha. Vai, ce am râs! Cuvântul cheie aici este capacitatea mentală.
 4. Vei putea să economiseşti bani pentru o bătrâneţe liniştită. Da, pentru că dacă nu faci copii o să economiseşti cu siguranţă toţi banii. Nu o să mănânci, nu o să te îmbraci, nu o să mergi la filme sau la teatru şi nu o să pleci în vacanţe. Dar, ghici ce, cu banii pe care îi dai lunar pe ţigări s-ar putea să poţi întreţine un copil mai bine decât 50% din populaţia României.
 5. Vei putea fi o mătuşică mai implicată şi mai drăgăstoasă pentru că nu vei fi extenuată de copiii tăi. Şi dacă fraţii şi surorile tale au citit articolul ăsta şi nu fac nici ei copii? Cum rămâne cu mătuşica?
 6. Te poţi dedica în totalitate carierei tale. Şi vei putea munci în continuare cam 12 ore pe zi ca să poţi să strângi banii pentru pensia liniştită de la punctul 4, iar la pensie, când vei vedea că nu ţi-a ridicat nimeni statuie, te vei interna la un azil frumos pentru că nu vei mai avea sănătatea necesară să pleci în jurul lumii singur cu banii puşi de-o parte.
 7. Îţi vei putea duce la capăt studiile. Să presupunem totuşi că nu facem copii la 15 ani!!! Cu toate că procentul în România pentru fetele care rămân gravide intre 15-19 ani este cu 79% mai mare decât în multe din ţările europene. Ajungem din nou la lipsa de educaţie şi nu aş vrea, pentru că o dau în depresie, ceea ce ar putea dovedi punctul 1 al minunatului articol.
 8. Îţi vei putea decora casa cu toate lucrurile care îţi plac, fără să trebuiască să te gândeşti că ar trebui să le ţii departe de copil. Permiteţi-mi să spun că aici e posibil să fi confundat copiii cu pisicile. Serios, pisicile fac asta!
 9. Nu vei avea casa plină cu lucruri din plastic ieftin destinate copiilor. Adevărat. Eu când o să fac un copil o să îi iau jucării de cristal cu diamante.
 10. Partenerul tău de viaţă va primi din partea ta toată dragostea şi atenţia pe care o merită. De asemenea, tu vei fi cea mai importantă persoană pentru el. Dragilor, dacă astea nu se întâmplă înainte de apariţia copiilor, nu mai există nicio şansă după! Şi apoi, de ce ai face un copil cu o astfel de persoană??
 11. Şi animalele tale de casă vor primi mai multă atenţie din partea voastră. Ar primi şi mai multă atenţie dacă nu am merge la muncă, nu am sta o oră în cadă şi nu am dormi. Just sayin..
 12. Poţi mânca orice îţi doreşti, la orice oră doreşti, fie că este vorba de o un prânz exotic sau fursecuri cu ciocolată. Pentru că, se ştie, după ce faci un copil nu trebuie să mai mănânci în vecii vecilor.
 13. Nu vei avea pe cine să cerţi şi să pedepseşti. Păi şi cu soţul cum rămâne??
 14. Casa ta va fi o oază de linişte, nu un haos obositor. Doar dacă nu ai câine, pisică, vecini gălăcioşi, vecini cu bormaşină. De fapt, da, dacă stai singur pe o insulă pustie. Dar pustie. Că maimuţele şi papagalii chiar sunt super gălăgioşi!
 15. Personalitatea ta nu va suferi schimbări. Asta da. Cel mai bine e să rămâi cu personalitatea pe care o ai în primul an de viaţă, să nu te schimbi niciodată. Oh, wait, în primul an de viaţă suntem gălăgioşi rău, nu?
 16. Vei avea parte de intimitate. A se reciti răspunsul cu insula pustie. Musai fără prieteni, fără familie, fără cunoscuţi şi neapărat fără facebook!
 17. Vei avea parte de somn liniştit pe toată durata nopţii. Ehhh, aici s-ar putea să ai dreptate. Deci ştergem cele 16 puncte şi îl lăsăm pe ăsta?
 18. Vei avea timp şi energie pentru exerciţii fizice regulate şi pentru a avea grijă de sănătatea ta.
  Auzi, dar înainte aveai? Că dacă te-ai dedicat ÎN TOTALITATE carierei de la punctul 6, avem o discrepanţă. Păi ori munceşti ori faci sport? În to-ta-li-ta-te!
 19. Vei fi la zi cu informaţiile despre ce se întâmplă în jurul tău, astfel că vei putea lansa şi participa la conversaţii interesante. Pentru că, se ştie, odată ce ai copii, te ia o navă spaţială şi te duce într-un loc fără presă şi fără oameni cu care să faci conversaţie.
 20. Vei putea să te concentrezi 100% pe propria ta persoană. Da. Vă rugăm să tăiaţi concentrarea de la orice altceva şi de la oricine altcineva. Mama, tata, sor-mea, mi-a părut bine să vă cunosc. Sunteţi simpatici, dar am scris şi de anul nou că vreau să mă concentrez pe mine.
 21. Vei afecta mai puţin mediul înconjurător decât prietenii tăi care au copii. S-a dovedit că o măsură importantă de a proteja mediul este ca oamenii să aibă mai puţini copii.
  Adevărat. Aici pot înţelege. Mă gândesc că e vorba despre copiii ăia care s-au făcut mari şi aruncă seminţe, chiştoace, sticle şi lasă gunoi prin păduri atunci când se duc să facă grătare. Da. Foarte adevărat. Sunt de acord.
 22. Poţi fi tu însăţi fără să îţi faci griji că nu eşti un bun exemplu. Dragule, dacă trebuie să te ascunzi de copil ca să fii tu însuţi, ar fi de ajutor pentru restul oamenilor să nu devii părinte. Mulţumim anticipat.
 23. Poţi trăi în orice oraş îţi doreşti fără să trebuiască să te gândeşti la calitatea învăţământului sau a mediului în care creşte copilul. Şi asta aşa e. Că poate te relochezi cu jobul la Singapore şi îţi trimit ăia copilul la toaletă în fundul curţii. Sau poate pică tavanul pe el în şcoli. Sau poate nu au încălzire şi drumuri asfaltate. Oh, wait…
 24. Vei putea călători mai mult, iar călătoriile nu se vor limita doar la perioadele vacanţelor şcolare sau la destinaţii atrăgătoare pentru copii. Acum înţelegeţi de ce îmi place mie să călătoresc? Preventiv.
 25. De asemenea, îţi poţi folosi zilele de concediu plătit pentru călătorii, nu pentru a sta acasă şi a avea grijă de copilul bolnav. Corect. Pentru că se ştie clar, ca şi în cazul căsătoriei, că nu toată lumea e făcută să repete cuvintele “la bine şi la greu” şi e important să pleci în momentele mai puţin frumoase ale celuilalt, mai ales că dacă e răcit, poţi să răceşti şi tu.
 26. Poţi să petreci un weekend întreg vegetând în pijamale dacă asta îţi doreşti.
  Păi ia şi copilului pijamale şi uitaţi-vă la desene animate. Am eu unele frumoase de recomandat.
 27. Vei putea să fii spontană, să faci lucruri care tocmai ţi-au trecut prin cap, fără să trebuiască să-ţi faci griji cu privire la copil, la persoana cu care îl laşi şi aşa mai departe.
  Asta se întâmpla şi cu căţelul şi cu pisica, în caz că nu ştiaţi.
 28. Poţi să înjuri sau să umbli goală prin casă. Sau ar fi frumos să nu înjuri şi să îţi iei o pereche de pantaloni scurţi. Plus că, atunci când ai un copil prin apropiere, devii atât de creativ în exprimare încât ai putea avea propriul show de comedie. Vezi? Ăsta e la plus-uri.
 29. Nu va trebui să treci prin durerile facerii. Ar fi frumos. Dar ar fi frumos să nu treci nici prin oreion, pojar, amigdalită, apendicită, picior în ghips sau să îţi loveşti degetul mic de la picior, zilnic, de mobilă.
 30. Îţi vei putea menţine mai mult spiritul tânăr şi sex-appeal-ul. Am eu de dat nişte exemple de femei cu copii care arată de milioane de ori mai bine decât altele fără. Serios!
 31. Vei putea mânca liniştită, fără să fie nevoie să te ridici de la masă pentru a servi copilul.
  Că tot veni vorba, ar trebui să am o discuţie cu căţelul şi să îi spun că de acum înainte să îşi pună singur boabe în castron şi să iasă şi afară. Şi sper să nu cumva să uite numărul de la interfon că nu vreau să mă ridic din pat aşa, aiurea.
 32. Vei putea să-ţi cumperi orice maşină îţi doreşti. Dragă Ferrari, mâine trec pe la voi. 
 33. Vei putea trăi în orice tip de casă îţi doreşti: cu scări în spirală, cu colţuri ascuţite sau curte mică. Dacă e pe gustul tău e de ajuns. Pentru că se ştie, cam 99% din populaţia României a avut de ales între a trăi în case cu scări în spirală, cu 3 etaje, 18 camere şi a face copii.
 34. Vei putea să cumperi o locuinţă mai ieftină fiindcă nu vei avea nevoie de un dormitor în plus sau de o localizare într-o zonă cu o şcoli bune. Tu eşti om din ăla care găseşte scuze în loc să găsească rezolvări, aşa-i?
 35. Când vei face piaţa vei cheltui jumătate din cât cheltuieşte o familie cu copii.
  Vezi la disclaimer. Hai să nu ne întindem mai mult decât ne permite bugetul, că nici eu nu mă duc la showroom la Ferrari, am glumit mai devreme.
 36. De asemenea, cheltuielile pentru utilităţi vor fi mai mici. Doar dacă vrei să faci un cont de Netflix separat pentru copil. În rest şi căldura şi apa sunt la comun.
 37. Şi costurile carburantului vor fi mai mici pentru că vei avea mai puţine drumuri de făcut.
  Şi dacă nu ieşi 5 ani din casă costul pentru carburant e zero. Beat this!
 38. Vei putea petrece weekend-urile făcând orice îţi doreşti şi nu participând la zile de naştere plictisitoare. Am fost eu la nunţi mai plictisitoare decât zilele de naştere ale copiilor prietenilor.
 39. Vei avea energia şi interesul necesare pentru a menţine o viaţă sexuală mulţumitoare.
  Să îţi spun un secret. Interesul n-are legătură cu energia.
 40. Vei putea să ajungi acasă la orice oră îţi doreşti. Mda. Şi aici ai dreptate. Deci asta ar fi al doilea motiv.
 41. Vei putea să petreci oricât de mult timp doreşti citind, ascultând muzică, meditând sau dormind în timpul zilei. Păi şi la muncă cine se duce?
 42. Vei avea o viaţă liniştită, fără să trebuiască să faci zece lucruri în acelaşi timp.
  Adevărat. Pentru că ştim clar că o femeie care nu are copil nu se duce la job, la piaţă, la plata facturilor, nu face mâncare, nu spală vasele şi ce-o mai face ea pe acolo.
 43. Vei îmbătrâni mai greu şi vei avea mai puţine riduri decât prietenele tale care au copii.
  Deci tu chiar vrei să tag-uiesc nişte femei cu copii, care arată incredibil!
 44. Fiecare noapte poate fi destinată întâlnirilor dacă asta îţi doreşti.
  Nu. Mie îmi place să fac binging şi să citesc.
 45. Vei avea mai puţine griji. Adevărat. Rămân alea de la birou de bugete şi plata salariilor, de mărirea kpi-lor, de “ce mai fac de mâncare?”, de revizie la maşină şi rată la casă, de “de ce nu m-a sunat băiatul ăla şi mă ignoră?” şi în general “de ce nu au pinguinii genunchi şi unde se duc muştele iarna?”
 46. Vei avea timp şi energie să contribui activ la comunitatea din care faci parte. Te vei putea implica, de exemplu, în voluntariate. Da. Dar poţi şi recicla, strânge după câinele tău şi, când se face copilul mai mare, puteţi face împreună voluntariat. Că e treaba aia cu puterea exemplului. Nu ştii tu din astea.
 47. Te vei putea uita la orice program de televiziune.
  Sau poţi să îl înveţi să aibă camera lui în care să se joace, citească, facă puzzle-uri. Sau, poţi să te uiţi la ce vrei după ce adoarme copilul. Dar televizorul cam dăunează grav sănătăţii. Şi la National Geographic vă puteţi uita împreună. E chiar indicat.
 48. Vei consuma mai puţin timp şi efort pentru curăţenie.
  Păi poate pune mâna şi domnul de lângă tine şi te ajută. Doamne ajută!
 49. Vei avea timp, bani şi energie pentru hobby-urile tale.
  Aici aş vrea să te contrazic din suflet. Dacă eşti pe focus de workaholic cum am stabilit la început, o să ai doar bani şi foarte puţin timp şi energie. Iar asta cu banii e discutabilă şi relativă. Ca hobby-urile încep de la pictat cu acuarele tempera şi se termină la colecţionat de yacht-uri. Deci, vezi? Relativ.
 50. Nu te vei confrunta cu greţurile de dimineaţă.
  Bun. Al treilea motiv. Acum putem să redenumim articolul?

 

p.s. textul de la Adevărul a fost scris de un bărbat pentru că, se ştie, e nasol cu greţurile matinale.

45 replies
 1. Bianca
  Bianca says:

  e peste masura de penibil articolul asta. Si daca e cineva care crede ca un copil iti ingradeste multe din activitatile mentionate mai sus, ar trebui sa-si faca o autoanaliza mai detaliata, zic eu. Am copil de 3 ani si fac la fel de multe lucruri ca si inainte de a-l avea: fac sport de 3 – 4 ori pe saptamana, merg in concedii cu si fara copil (traiasca bunicii), urcam pe munti impreuna, descoperim natura, citim in fiecare zi (eu din cartea mea, ea din cartile ei), gatim impreuna, facem curat impreuna (ce bine e ca avem un ajutor acum la sters praful), avem in continuare viata de cuplu, radem toti 3 si ne bucuram de placerile simple si mici din viata (pe langa jobul de 8 ore pe zi, care pana la urma e doar un mod de a avea un venit stabil ca sa poti sa iti oferi toate placerile alea mici si simple de mai sus in cel putin 3). La finalul vietii ramai cu bucuriile astea si cu familia si prietenii apropiati, nu cu ce pozitie super inalta ai avut prin nu stiu ce companie.

  Eu cred ca depinde de fiecare femeie si cuplu ce isi doresc sa se intample dupa ce apare primpul copil. Poti sa-ti plangi de mila ca ce greu e si ca nu mai poti face nimic, sau poti sa gasesti solutii sa faci aceleasi lucruri care iti placeau si inainte – daca alegi varianta a doua, eu zic ca vei fi mai fericit si cu slabe sanse de depresie si cu un copil langa tine.

  Reply
 2. Marin
  Marin says:

  Ioooi ce am râs! Bine că nu am citit articolul original, că mă apuca depresia depresiei când mă gândeam că cineva a fost plătit pe cele 2000 de semne sau câte o fi avut compunerea. Dar mi-am revenit, la corecturile tale cu roșu și reușesc și azi să trec peste rușinea de a avea 2000 de motive pentru care vreau un copil sau o fi de la faptul că sunt o persoană iresponsabilă cu 3 pisici acasă și un om care dă cu mopul și spală vasele și hainele – hmmmm…mă mai gândesc, poate e ceva în neregulă cu mine ;). Hai că mă întorc să beau cafeaua, acum cât nu am copii care să o bea pentru mine.

  Reply
 3. Miruna
  Miruna says:

  43. Vei îmbătrâni mai greu şi vei avea mai puţine riduri decât prietenele tale care au copii.
  Ridurile alea ale prietenelor cu copii s-ar putea să fie de expresie, expresie a bucuriei, nu cred că s-a gândit la asta. Când ai copil, râzi mult cu el, alergi mult după el prin parcuri, ceea ce e oricum mai sănătos și mai ieftin decât să plătești abonament la sală.

  Super articol, mi-a făcut mare plăcere să-l citesc!

  Reply
 4. Emil Calinescu
  Emil Calinescu says:

  Deci problema principala este, dupa mine, faptul ca articolul a aparut in Adevarul. Asta e un articol care-si avea locul in Click, ca tot e in trust. Sau in Academia Catavencu, habar n-am. Adevarul scade standardele pe zi ce trece. Asta e mai trist decat articolul in sine, pe care pana si eu, ca barbat, il repudiez. De fapt, asta ar trebui sa faca orice om normal la cap.

  Reply
 5. jackie buttfall
  jackie buttfall says:

  mi-am pierdut timpul citind ce ai scris, parerea mea ca nu ai copii si nu te-ai lovit de greutati adevarate , si imi pare ca vorbesti ca o fetita cu ciunga in par.

  Reply
  • Radu
   Radu says:

   Ete pu. Noi avem 2 copii, ne-am lovit de tot felul de greutati si nu as schimba un minut din viata cu ei si singurul fapt care ma intristeaza cand ma gandesc ca am doi e faptul ca nu am trei, dar nu s-a putut medical. Sa constati ca e greu cu copii prezinta un retard avansat; DA, viata se schimba in anumite aspecte dar la asta te gandesti si iti asumi inainte, nu dupa, iar orice “greutati” pe care le intampini sunt compensate cu varf si indesat de ceea ce obtii sufleteste in schimb.

   Reply
 6. Andreea
  Andreea says:

  Genial articolul! Genial! Asteptam cu interes articolul-capodopera al aceluiasi autor: “50 de motive pentru care e mai bine sa taci cand nu stii despre ce Doamne-fereste vorbesti”. Recunosc insa ca am reflectat asa in gandul meu, intre niste spalat copii la fund si pus o ciorba pe foc, ca probabil sunt oameni care chiar iau de bun articolul initial. Dar eu sper ca poate nu.

  Reply
 7. Cristina
  Cristina says:

  N-am prins articolul la cafeaua de dimineață, dar am recuperat cu cea de la prânz. Mi-a plăcut mult ce ai ”corectat cu roșu”, fain tare. Despre articolul original nu zic nimic că sunt freelancer după 12 ani de corporație, am doi copii (grețuri n-am avut) și mai scriu și pe blog. I might be biased. :)))

  Reply
  • andra nistor
   andra nistor says:

   Multumesc frumos . Sincer, dacă ai citit si alte articole de-ale mele, cam asta e felul meu în care “mă cert” cu niște inepții, e felul ăla în care satirizezi niște lucruri pe care chiar nu are rost sa le argumentezi logic. În altă ordine de idei fb este locul unde se poartă mai nou războaiele (o sa scriu si despre asta) intre extremiști. Nu avea rost sa ma apuc sa ii demontez la modul serios articolul pentru că nu e un subiect general valabil. Unii oameni își doresc copii, iar alții nu. Este dreptul lor, este alegerea lor și nu este nimic adevărat sau fals la modul general. Totul este relativ și foarte personal. Dar gand vad articole de genul asta (mai ales că am lucrat 9 ani in trusturi de presa, dar nu in redacție) imi dau seama cât de jos s-a ajuns. Viata e prea serioasă ca să nu o luăm în râs. Iar la un articol din ăsta, mai bine râdem și trecem mai departe. Si sarcasmul mi se pare cea mai bună idee de a evidenția niște adevăruri fără să ne războim între noi. Hai ca am facut ditamai raspunsul. :)))

   Reply
 8. Ioana
  Ioana says:

  Pentru mine e ciudat. Majoritatea (dacă nu chiar toate) punctele se referă la viața cu copii mici, bebeluși care nu dorm noaptea sau maxim de vârstă școlară. Hmmm… perioada asta ține 15-18-20 de ani?
  Copiii mei au crescut, au plecat pe drumul lor și nici unul din punctele astea nu se mai potrivește, fie că ești pro, fie că ești contra iar viața mea este pe departe de a se fi terminat 🙂

  Reply
 9. dede cati
  dede cati says:

  Excelente si amuzante punctarile tale. Am citit articolul ieri, l-am recitit azi distribuit de Mihai Vasilescu. Am ras ieri, am ras si azi.

  Reply
 10. mura
  mura says:

  Articolul scris de baiatu’ asta e destinat doar femeilor, nu?! Scuze, nu l-am citit, nici nu-mi doresc sa pierd timpul cu el, dar eu asa am inteles din exprimare.

  Reply
 11. gabi
  gabi says:

  Cele mai stupide motive pentru a nu face copii. Dar daca ai un IQ suficient de mic incat sa te influenteze, chiar e mai bine sa nu faci copii. Pentru ei si pentru tine. Caci copiii nu se fac pentru a bifa o casuta in CV.

  Reply
 12. ioana
  ioana says:

  Eu cresc 2 copii fara bunici, doar cu o vecina trimisa de zei ca sa nu o iau razna si va spun sincer ca articolul de la adevarul este adevarat ! Imi iubesc copiii, sunt prioritatea mea pentru ca ii iubesc si vreau sa cresc doua persoane fericite care sa fie un plus pentru societate. DAR viata mea nu mai seamana deloc cu ce a fost. Am fost nevoita sa schimb si cariera si da, mananc ciocolata pe ascuns si junk food pe fuga in masina. Doar pentru ca lucrurile alea sunt adevarate nu inseamna ca imi iubesc mai putin copiii.

  Reply
 13. Mirona
  Mirona says:

  Ha ha ha ha ha ha! Stai ca nu ma mai opresc din ras! Aici am vazut prima data aste 50 de motive, desi vuieste Facebook.
  Ma intreb din ce put negru si adanc al gandirii le-a extras.
  Eu am doar doua noutati pentru tanti asta super inteligenta:
  Porcusorii mei de guineea (care nu trebuie scosi afara etc.) necesita babysitter cand plecam de acasa, veterinarul costa mai mult decat pediatrul si ii am de mai multa vreme decat copiii. Well, in general orice creatura mai mica de pe langa noi necesita multa atentie. Si plantele trebuie udate de cineva daca plecam in vacanta.
  Sunt un om mai bun de cand am copiii, am aflat multe lucruri interesante despre mine si am imbunatatit diverse, mi-am testat limite etc.
  Si nu, nu am facut copii pentru ca presiune sociala, datorie morala si alte bullshituri de gen. Cred ca i-am facut cu speranta ca poate or scrie ceva mai inteligent decat alea 50 de motive.

  Reply
 14. Vicus
  Vicus says:

  Ne place ori ba, statisticile spun ca TOCMAI, parintii au sanse net superioare de a fi fericiti comparativ cu cuplurile fara copii. Stiu ca suna teribil, dar acelasi lucru e valabil pentru cei casatoriti, sunt statistic mult mai fericiti (numeric) decat cei necasatoriti. Nu sunt date misterioase, o sursa de informatie e John Medina (https://en.wikipedia.org/wiki/John_Medina), greu de gasit vreun baiat mai priceput la treburi din astea.
  Da, stim, mamele pot cadea in depresie dupa nastere, buhuhu, Madalina Manole. Statistica si exceptiile ar trebui sa fie notiuni usor de asimilat, chiar si pentru un jurnalist de la Adevarul, stiu ca saracii sunt foarte lenti.

  Reply
 15. g
  g says:

  Depinde foarte mult de ce faci copii. Daca ii faci de gura lumii, sau pentru cana de apa, sau pentru ca asa iti vine, fara sa ai efectiv prea multe de oferit, automat ei vor fi o povara pentru tine. Priveste cati parinti din ziua de azi sunt distrusi de griji si fac 2 joburi full time- unul fiind serviciul de unde isi iau salariul, si celalalt ingrijitul de copii. Sau ii lasa in grija bunicilor. E o povara de care nu scapi, oricate momente bune spui ca ti-ar oferi. De cele mai multe ori, clipele fericite sunt putine si aici depinde de fiecare daca merita su nu sacrificiul. Articolul din Adevarul spune niste … adevaruri care irita pe multi parinti, nu pentru ca ar fi minciuni, ci pentru ca nu le valideaza alegerile.
  La majoritatea punctelor, nu ai argumentat, ai folosit niste chestii pe langa, iti dau 2 exemple aleatorii
  A: “fara copii poti sa umbli cu pula goala prin casa” Tu: “ce-ar fi sa te imbraci?”. woow, si cum spuneai ca nu te restrictioneaza facutul de copii?
  sau
  A: “poti citi oricand” , Tu: “pai nu, ca tot te duci la job” …. da mai, dar poti citi in loc sa faci al doilea job -ingrijitul copiilor. E logic ca buna ziua.

  Reply
  • andra nistor
   andra nistor says:

   Da. Asa este. Iti dau dreptate. Normal ca depinde de motivul pentru care faci copii. Nu zice nimeni ca e floare la ureche sau ca nu mai ai libertatea de dinainte. Dar dacă îți dorești copii vei renunta cu drag la niște lucruri pentru că e mai important ce aduc ei în plus față de alte lucruri trecătoare.

   Reply
  • Cristina
   Cristina says:

   Stai asa, eu tot nu inteleg de ce nu poti sa umblii in fundul gol prin casa daca ai copii? Sunt sanse sa se sperie caz in care ok daca sunt motive medicale, sau de extrema inestetica, inteleg, dar altfel … de ce? Doar nu vrem sa ne invatam copiii ca (scuzati cacofonia) corpul uman e ceva rusinos sau urat, nu?

   Reply
 16. Ana
  Ana says:

  Nu este in regula sa jignesti persoanele care au depresie spunand ca porneste de la “mansarda”. Este Foarte urat spus si Nu este deloc asa!

  Reply
 17. Simona Schwab
  Simona Schwab says:

  Eu am 6 (sase) copii. Ah!!! Soc si groaza pentru autorul articolului!!! Adevarul este ca exact copiii m-au facut sa infloresc. Cu fiecare copil, m-am simtit mai tanara si mai plina de energie. Vanzatorii fin magazine sau alti oameni care nu ma cunosc imi spun “domnisoara”. Am o gramada de planuri, dar nu-mi doresc niciunul fara ei! Viata e goala fara copii. Am lasat fara sa clipesc cariera si alte”avantaje” lumesti ca sa ma bucur se cea mai cu sens etapa din viata unei femei: aceea de a fi mama.

  Reply

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] Nistor dă o muie elegantă celor de la adevărul, explicându-le că sunt bătuți în […]

 2. […] Nistor dă o muie elegantă celor de la adevărul, explicându-le că sunt bătuți în […]

 3. […]  Adevărul despre articolele stupide din ziare despre copii […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *